Cele mai citite
 


Gorj: Bebeluşii născuţi în perioada februarie-iunie vor fi vaccinaţi în iulie
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu-Jiu, 1 iul /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj va demara, începând de săptămâna viitoare, campania de vaccinare şi recuperare la vaccinare a tuturor copiilor care au fost născuţi în perioada februarie-iunie şi nu au fost vaccinaţi în maternitate, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Potrivit acesteia, odată cu campania de vaccinare, se va relua şi vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului, dat fiind că DSP a primit de la Ministerul Sănătăţii dozele de vaccin necesare.
'Este vorba de peste o sută de bebeluşi născuţi din februarie şi până în prezent, care nu au fost vaccinaţi până la vârsta de trei luni deoarece ne-au lipsit dozele. Acum le-am achiziţionat în baza contractului de furnizare între Ministerul Sănătăţii şi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii - UNICEF şi este produs de BB-NCIPD Ltd. Bulgaria. Preparatul este un vaccin viu atenuat, liofilizat şi se administrează intradermic. La nivel judeţean, se vor organiza centre speciale de vaccinare în cadrul spitalelor', a precizat Elena Piţian.
Vaccinarea nu este singura problema cu care se confruntă mamele nou-născuţilor din judeţ, aproximativ 150 dintre acestea aşteptând câteva luni ca DSP Gorj să primească laptele praf ce se distribuie gratuit pentru bebeluşii lor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Prima tranşă de vaccin antigripal va fi utilizată pentru imunizarea cadrelor medicale Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit prima tranşă de vaccin antigripal, cele trei mii de doze urmând să fie distribuite în cursul zilei de marţi pentru imunizarea cadrelor medicale din judeţ, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: DSP a primit banii pentru achiziţionarea laptelui praf pentru bebeluşi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit banii necesari pentru achiziţionarea cutiilor de lapte praf destinate bebeluşilor din judeţ după ce, timp de aproximativ două luni, familiile beneficiare nu au intrat în posesia dozelor respective din cauza lipsei fondurilor.
Gorj: Stocul de lapte praf destinat bebeluşilor a fost epuizat Târgu-Jiu, 8 mar/Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a epuizat stocul de lapte praf destinat nou-născuţilor din judeţ, reprezentanţii instituţiei declarând că vor relua procedura de achiziţie a produsului după ce Ministerul Sănătăţii va aloca banii necesari.
Gorj: DSP are asigurat necesarul de lapte praf şi pentru începutul anului viitor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are asigurat necesarul de lapte praf pentru bebeluşii din judeţ atât pentru sfârşitul acestui an, cât şi pentru primele luni al anului viitor, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Gorj: DSP a primit circa 1.800 de doze de vaccin hexavalent Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit aproximativ 1.800 de doze de vaccin hexavalent care vor fi repartizate medicilor de familie din judeţ în funcţie de solicitări, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.