Cele mai citite
 


Cluj: Festivitatea de absolvire a studenţilor medicinişti, sâmbătă, pe stadion
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 1 iul /Agerpres/ - Stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu' din Cluj-Napoca va găzdui, sâmbătă, 3 iulie, festivitatea de absolvire a promoţiei 2010 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ''Iuliu Haţieganu''.
Celor peste 1.200 de absolvenţi li se vor alătura profesorii, familiile şi prietenii, pentru un eveniment încărcat de emoţii.
Intrată în tradiţia Clujului universitar, ceremonia va fi, şi în acest an, un prilej de recunoaştere publică a studenţilor, profesorilor şi colaboratorilor cu care instituţia clujeană de învăţământ superior medical se mândreşte.
Tinerii sunt absolvenţi ai celor zece specializări din cadrul Facultăţilor de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie. Dintre cei 1.235 de absolvenţi, 201 sunt cetăţeni străini din peste 20 de ţări, între care Franţa, Suedia, Israel, Tunisia, Mauritius, care au venit la Cluj-Napoca atraşi de foarte buna reputaţie pe care o are UMF ''Iuliu Haţieganu'' în străinătate.
Potrivit tradiţiei, în cadrul ceremoniei absolvenţii vor depune Jurământul lui Hipocrate şi vor preda cheia universităţii viitoarei promoţii de absolvenţi.
În fiecare an, spectacolul pe care îl oferă absolvenţii medicinişti este impresionant.
În 2009, sărbătoarea absolvirii s-a desfăşurat, în premieră, pe stadionul de Champions League al echipei de fotbal CFR Cluj. Fiecare moment a fost marcat prin cântecele ce fac parte din repertoriul specific, respectat cu stricteţe an de an. Totodată, absolvenţii i-au încântat pe spectatori prin aplauzele ritmice şi ropotele de paşi bătuţi pe loc. Tinerii medicinişti au cântat şi frumoase serenade studenţeşti, iar în momentele finale ale festivităţii cerul a fost acoperit de un grandios foc de artificii.
Absolvenţi de merit ai UMF ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca practică, de mulţi ani şi cu o bună reputaţie, profesia de medic în ţări ale Uniunii Europene.
Profesionalismul medicilor clujeni care aleg să lucreze în afara ţării este apreciat în Franţa, Marea Britanie, Italia, Germania şi SUA.
Sistemul sanitar din Franţa a recrutat, după 2007, mulţi medici generalişti din România, pe fondul deficitului de cadre medicale în zonele rurale, unde, deseori, sunt sub 100 de medici la 100.000 de locuitori.
Foarte mulţi medici formaţi în instituţia clujeană de învăţământ superior medical aleg să lucreze în străinătate, din cauza salariului foarte mic pe care îl primesc după absolvire dar şi după specializările ulterioare.
Pe de altă parte, tot mai mulţi tineri europeni aleg să vină la Cluj-Napoca pentru studii superioare medicale. La UMF ''Iuliu Haţieganu'' au învăţat, în anul universitar 2009-20110, un număr de 2.200 de studenţi străini, din care 700 din Europa.
În 2009, învăţământul medical superior din Cluj-Napoca a împlinit 90 de ani de existenţă.
Azi, UMF se mândreşte cu performanţe de nivel internaţional şi are specialişti de talie mondială. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Peste 1.200 de absolvenţi ai promoţiei 2010 a UMF, la festivitatea de absolvire Cluj-Napoca, 3 iul /Agerpres/ - Peste 1.200 de absolvenţi ai promoţiei 2010 a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) ''Iuliu Haţieganu'', participă, sâmbătă, alături de profesori şi părinţi, la festivitatea de absolvire, găzduită de stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu',
Cluj: Ministrul Daniel Funeriu participă la festivitatea de absolvire a studenţilor medicinişti Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, participă, sâmbătă, la festivitatea de absolvire a promoţiei de studenţi 2011 a Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.
Cluj: Festivitatea de absolvire a studenţilor medicinişti Festivitatea de absolvire a studenţilor medicinişti a prilejuit, sâmbătă seara, un spectacol grandios, susţinut cu entuziasm, timp de trei ore, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", de cei 1.180 de tineri care au încheiat primul ciclu de pregătire profesională la Universitatea de Medicină şi Farmacie...
Cluj: Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Medici - la final Ediţia din acest an a Congresului Internaţional "Medicalis 2011" a fost o reuşită atât din punct de vedere al participării numeroase - 600 de studenţi şi tineri medici, dintre care 70 din străinătate -, cât şi al calităţii comunicărilor ştiinţifice prezentate în cadrul reuniunii şi al tematicii atelierelor...
Cluj: 'Medicalis 2011' dedică o zi îngrijirilor de sănătate din sistemul penitenciar Aproximativ 600 de cadre medicale din ţara şi din străinătate participă, începând de joi, timp de patru zile, la Congresul internaţional al tinerilor medici şi studenţi la medicină, "Medicalis 2011", ale cărui lucrări se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din...
Cluj: Prof. univ. dr. Simona Rednic: Prevalenţa sclerodermiei nu este cunoscută în mod real (interviu) Prof.univ. dr. Simona Rednic, şeful Departamentului de Reumatologie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, a acordat un interviu AGERPRES, în care oferă detalii despre sclerodermie, o boală rară, dar care afectează epiderma şi organele interne.