Cele mai citite
 


Crucea Roşie - 134 de ani de acţiune umanitară
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Crucea Roşie, la 134 de ani de la înfiinţare, duce mai departe mesajul şi valorile sale, se arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.
'Noi suntem responsabili să transmitem mai departe această moştenire de valoare pe care nobilii noştri predecesori ne-au încredinţat-o! Astăzi, noi scriem istoria!', a explicat preşedinta Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, cu acest prilej.
Pe 4 iulie 1876, Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosetti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr.G. Cantacuzino şi Carol Davila au înscris România pe harta mondială a Crucii Roşii, deschizând prima 'sucursală' în incinta Spitalului Colţea din Bucureşti.
'Crucea Roşie a fost martor activ şi partener de încredere în războaiele de independenţă, în războaiele mondiale, atunci când natura a fost nemiloasă cu noi, atunci când am fost loviţi de epidemii sau dezastre ecologice, în perioadele de nesiguranţă şi suferinţă, ori de câte ori am avut nevoie de speranţă şi alinare. Personalităţi de seamă precum regina Maria, regina Elena, George Enescu sau Cella Delavrancea au îmbrăcat uniforma Crucii Roşii de-a lungul timpului', a subliniat Mihaela Geoană.
Preşedinta organizaţiei a făcut referire şi la realizările din anul trecut ale Crucii Roşii Române.
Astfel, numai anul trecut, peste 150.000 de persoane şi 3.600 de familii afectate de inundaţii, incendii sau alunecări de teren au beneficiat de ajutor de urgenţă, mai bine de 84.000 de bătrâni, bolnavi, copii instituţionalizaţi şi familii nevoiaşe au beneficiat de alimente, produse de igienă şi îngrijire la domiciliu, peste 55.000 de persoane au participat la programe de educaţie pentru sănătate, în timp ce alte 5.000 de persoane şi 1.500 de elevi au beneficiat de cursuri gratuite de prim ajutor şi instruire cu privire la valorile umanitare.
Mihaela Geoană a evidenţiat că nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără susţinerea permanentă a voluntarilor, membrilor, donatorilor, partenerilor şi i-a invitat să rămână alături pentru că doar împreună această misiune uriaşă poate fi dusă mai departe. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Crucea Roşie Română împlineşte 136 de ani de activitate umanitară Societatea Naţională de Cruce Roşie din România sărbătoreşte miercuri, 4 iulie, 136 de ani de istorie şi activitate umanitară, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Comunicat de presă - Societatea Naţională de Cruce Roşie din România De 140 de ani, Crucea Roşie Română se află în prima linie a asistenţei umanitare
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
4 iulie - Ziua Crucii Roşii Române (documentar) Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.