Cele mai citite
 


Descentralizarea spitalelor, realizată în proporţie de 50%
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Unităţile sanitare au fost descentralizate în proporţie de 50%, potrivit Ministerului Sănătăţii, termenul final prevăzut pentru finalizarea acestui proces fiind 10 iulie.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a discutat, joi, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale şi sanitare din teritoriu, ultimele detalii privind transferul spitalelor către consiliile locale şi judeţene.
Acesta a fost informat de către responsabilii locali că, până în prezent, au fost semnate deja protocoalele de predare - primire pentru mai mult de 190 de unităţi sanitare cu paturi, iar pentru o serie de spitale au fost emise hotărârile de consilii locale şi judeţene pentru realizarea transferului.
Pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale, la cererea acestora, în perioada următoare, Ministerul Sănătăţii va emite o circulară în care se va explica modul de finanţare a unităţilor sanitare după descentralizare şi situaţia managementului la nivelul acestor instituţii.
''Responsabilii locali au înţeles importanţa procesului de descentralizare şi astăzi, la 1 iulie, suntem aproape de finalizarea acestui proces. Vreau să mai subliniez încă o dată: primăriile sau consiliile judeţene care preiau spitale nu vor avea de cheltuit niciun leu din bugetul local cu preluarea acestora. Unităţile sanitare au autonomie financiară, ele se finanţează acum şi vor fi finanţate la fel şi după descentralizare, prin contracte de furnizare de servicii încheiate cu casele de asigurări de sănătate. Însă acolo unde există fonduri, autorităţile locale pot aloca sume unităţilor sanitare'', a declarat Cseke Attila.
Conform legislaţiei în vigoare, procesul de transfer al tuturor celor 373 unităţi sanitare cu paturi către autorităţile locale trebuie să se finalizeze la 10 iulie 2010. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a stabilit că pentru aproape 130.000 paturi din spitale pot fi contractate servicii de sănătate în 2011 Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat Ordinul 232/21.03.2011 privind detalierea pe judeţe a numărului total de paturi din unităţile sanitare publice şi private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti din fonduri publice. Potrivit...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele de descentralizare din sistem Ministerul Sănătăţii lansează în dezbatere publică proiectele actelor normative de derulare a procesului de descentralizare în sistemul sanitar, informează un comunicat remis AGERPRES.
Cseke Attila: Descentralizarea spitalelor nu se face politic Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, joi, că managementul spitalelor transferate autorităţilor locale va reveni proprietarilor de imobil şi că nu vor exista excepţii de la această regulă, indiferent de culoarea politică a primarului sau preşedintelui de Consiliu Judeţean.
Ministrul Sănătăţii, în vizită de lucru în judeţul Călăraşi Ministerul Sănătăţii va elabora un Plan naţional de resurse umane pentru a le oferi medicilor o perspectivă pe termen mediu şi lung, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Călăraşi.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...