Cele mai citite
 


Aproape 600 de prezentări, într-o singură zi, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu'
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti,1 iul /Agerpres/ - Nu mai puţin de 598 de persoane s-au prezentat, într-o singură zi, la camerele de gardă şi Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu''.
Dintre acestea, la UPU au fost 58 prezentări, dintre care 25 cazuri au necesitat internare. La Chirurgie şi Ortopedie pediatrică au fost 250 de prezentări, dintre care 35 cazuri de urgenţă care au necesitat internare, la Chirurgie Plastică - 86 de prezentări, dintre care 25 de traumatisme de părţi moi?şi arsuri, la ORL - 42 de prezentări - patologie specifică cu caracter de urgenţă, iar la pediatrie 190 de prezentări.
Din totalul celor 598 de copii care au avut nevoie de asistenţă medicală interdisciplinară de urgenţă au fost spitalizaţi 90, potrivit unui comunicat al spitalului transmis AGERPRES.
'Vă reamintim faptul că, în medicina de urgenţă a copilului, predomină patologia accidentală (traumatisme, plăgi, căderi, traumatisme craniene, arsuri, intoxicaţii, aspiraţie de corpi străini în căile respiratorii, accidente rutiere), iar acestea sunt în mare parte uşor de prevenit. De aceea, spitalul nostru a iniţiat şi promovat o campanie de prevenire a accidentelor copilului 'Împreună Salvăm Vieţi'. Pe site-ul spitalului puteţi găsi informaţii referitoare la această problematică de interes public', a declarat managerul unităţii, prof. dr. Dan Enescu.
În primele 6 luni ale anului 2010 au fost spitalizaţi în Clinica de Arsuri peste 400 de copii, majoritatea cazuri grave, din toată ţara. Concomitent, prin serviciul ambulator au fost asistate alte 1.000 de cazuri de arsuri minore şi medii, la copil.
Arsurile copilului se produc în proporţie de 99% în mediul casnic sau în spaţiile improprii de joacă.
În context, managerul spitalului a cerut sprijin în campania de prevenire a electrocuţiilor majore la copii, produse în zona liniilor de înaltă tensiune, stâlpi, linii ferate, puncte de transformare, instalaţii electrice improvizate.
''Este de o deosebită importanţă faptul ca părinţii şi copiii de vârstă şcolară să fie avertizaţi asupra gravităţii acestor leziuni şi a faptului că niciun copil nu trebuie să fie expus la un astfel de pericol. De la începutul anului, în Clinica de Arsuri au fost salvaţi, cu preţul unor eforturi medicale deosebite, 10 copii cu arsuri electrice majore, ameninţătoare de viaţă'', a explicat managerul spitalului. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
La Spitalul Grigore Alexandrescu va funcţiona cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a început construcţia celei mai mare clinici de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va intra în funcţiune anul viitor.
Asistenţa medicală de sărbători Asistenţa medicală de urgenţă în zilele de Crăciun (25-26 decembrie) va fi asigurată de următoarele unităţi sanitare: Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca - telefon 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - telefon 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă ''Sf. Pantelimon'' - telefon 021/255...
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Asistenţa medicală în perioada Sărbătorilor Pascale Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată, în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca - tel: 021/599.23.00, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar - tel: 021/318.05.22, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon - tel: 021/255.40.90, Spitalul Clinic...
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.