Cele mai citite
 


Maramureş: Primăria Vişeu refuză preluarea spitalului orăşenesc
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 1 iul /Agerpres/ - Consiliul Local din oraşul Vişeu de Sus nu doreşte preluarea spitalului orăşenesc din cauza cheltuielilor mult prea mari cu întreţinerea.
Directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Vasile Bodnar, a declarat, joi, că au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a spitalelor către unităţile administrativ-teritoriale.
Consiliul Local al oraşului Vişeu de Sus a hotărât, însă, în şedinţă, că nu doreşte preluarea spitalului din localitate.
Subprefectul Gyongyike Bondi a precizat că procesul de descentralizare al spitalelor se realizează în baza unei legi în vigoare, iar Prefectura va ataca în contencios administrativ hotărârea prin care s-a decis ca spitalul orăşenesc să nu fie preluat de către primărie.
Primarul oraşului Vişeu de Sus, Vasile Ciolpan, a susţinut că decizia consilierilor locali a fost determinată de costul întreţinerii şi administraţiei spitalului orăşenesc, care n-ar putea fi suportat din bugetul local.
Consiliul Local a dezbătut în mai multe şedinţe problema preluării spitalului din localitate, părerea unanimă fiind că autorităţilor locale le-ar fi imposibil să administreze un spital cu aproape 800 de locuri.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş şi Prefecturii Maramureş au rămas surprinşi de hotărârea Consiliului Local Vişeu de Sus de a refuza preluarea spitalului orăşenesc. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Spitalul Vişeu de Sus a trecut la primărie După lungi tergiversări, Spitalul orăşenesc din Vişeul de Sus a trecut în subordinea primăriei, deşi în urmă cu trei săptămâni consilierii locali au refuzat preluarea din motive financiare.
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Maramureş: Comuna Călineşti nu are apă potabilă din cauza unei unei greşeli de proiectare Baia Mare, 9 feb /Agerpres/- Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş au anunţat luni, în urma unei întâlniri cu prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, că se menţine interdicţia furnizării de apă în reţeaua comunei Călineşti, după ce au fost descoperite greşeli tehnice în proiectul...
Maramureş: Părinţii unui copil de 3 ani decedat îi acuză pe medicii Spitalului din Vişeu de Sus Un copil în vârstă de 3 ani din localitatea Săcel a murit pe fondul unei insuficienţe respiratorii, intrând în stop cardio-respirator după ce a fost internat în Spitalul orăşenesc din Vişeu de Sus, iar părinţii susţin că vina pentru decesul micuţului o poartă medicii care n-au fost în măsură să intervină...
Maramureş: Spitalul orăşenesc Vişeu are datorii de 150.000 lei Spitalul orăşenesc Vişeu de Sus a acumulat în ultimele luni datorii către diverşi furnizori de servicii în sumă de 150.000 de lei iar Consiliul Local a refuzat preluarea în administraţie a unităţii sanitare.
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...