Cele mai citite
 


Numărul cardurilor europene de asigurare medicală era în România de 111.000 la finalul lui 2009
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bruxelles, 1 iul /Agerpres/ - Numărul cardurilor europene de asigurare medicală (EHIC) aflate în circulaţie în România era la finalul anului trecut de 111.008, ceea ce reprezintă 0,5% din populaţia ţării, indică date ale Comisiei Europene publicate joi.
Comisia Europeană a reamintit joi importanţa obţinerii cardului european de asigurare medicală (EHIC) de către cetăţenii europeni, mai ales înaintea plecării în vacanţa de vară.

La 31 decembrie 2009, numărul EHIC aflate în circulaţie era de 187,66 milioane, reprezentând 37% din populaţia totală a celor 31 de ţări (27 de state membre UE plus Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia) în care acest card este valabil.

Cele mai multe EHIC din UE, aflate în circulaţie, au fost emise până acum de către Italia (58,196 milioane, reprezentând 97,6% din populaţia ţării), Germania (45 milioane, reprezentând 54,8% din populaţie) şi Marea Britanie (33,827 milioane, reprezentând 55% din populaţia britanică), iar cele mai puţine în Cipru (44.789) şi Letonia (52.288).

Cardul permite cetăţenilor UE acelaşi acces la sectorul medical public precum cetăţenii ţării în care călătoresc. Dacă sunt în situaţia de a primi tratament medical într-o ţară care percepe tarife pentru asistenţa medicală, cetăţenilor europeni care deţin EHIC le va fi rambursată suma respectivă cât mai curând posibil în ţara vizitată sau atunci când revin în ţara de origine.

Pentru a fi eligibilă să primească un EHIC, o persoană trebuie să fie asigurată sau acoperită de sistemul de asigurări sociale de stat în orice ţară a UE sau în Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Fiecare ţară este responsabilă pentru emiterea şi distibuirea cardurilor EHIC pe teritoriul său. Pentru a obţine un astfel de card, trebuie să fie contactată autoritatea locală în domeniul sănătăţii. În majoritatea ţărilor, există mai multe modalităţi de a solicita EHIC - personal, prin e-mail, scrisoare poştală sau fax, telefonic sau prin sistemul online. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Doar o proporţie infimă dintre români au un card european de sănătate, deţinut la nivelul UE de 2 din 5 europeni Bruxelles, 11 iul - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Doar 0,6% dintre românii care au asigurare de sănătate deţineau în 2012 un card european de asigurări sociale de sănătate (CEASS), cel mai scăzut raport din UE din acest punct de vedere, proporţia fiind în Italia de 100%, în Cehia...
(Corespondenţă) Comisia Europeană salută unele aspecte din strategia naţională pentru romi elaborată de România Bruxelles, 23 mai - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: România se numără printre cele doar 12 ţări din Uniunea Europeană care au indicat în strategiile naţionale fondurile alocate pentru incluziunea romilor, a transmis miercuri Comisia Europeană, care salută totodată sprijinul pentru...
Marea Britanie: Expaţii din Ungaria, România şi Bulgaria beneficiază de asigurare medicală internaţională Expaţii britanici care trăiesc şi lucrează în Ungaria, România şi Bulgaria beneficiază acum de accesul la asistenţă medicală internaţională, datorită unui parteneriat între companiile MediHelp International şi BUPA, relatează site-ul privatehealth.co.uk în ediţia de joi.
România, Cehia şi Slovenia, îndemnate de CE să transpună normele din domeniul asistenţei medicale transfrontaliere Comisia Europeană (CE) a solicitat joi României, Cehiei şi Sloveniei să transpună pe deplin în legislaţia naţională Directiva privind asistenţa medicală transfrontalieră, informează un comunicat dat publicităţii la Bruxelles.
(Corespondenţă) CE prezintă un plan de acţiune pentru combaterea obstacolelor în utilizarea soluţiilor digitale în asistenţa medicală Bruxelles, 7 dec - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Comisia Europeană (CE) a prezentat vineri un plan de acţiune care vizează depăşirea obstacolelor din calea utilizării depline a soluţiilor digitale în sistemele de asistenţă medicală din Europa, care are drept obiective creşterea calităţii...
(Corespondenţă)România va înregistra în următorii 8 ani o creştere cu 27% a angăjărilor în rândul celor cu studii superioare (site al CE) Bruxelles, 10 dec - Corespondentul Agerpres, Florin Ştefan, transmite: Comisia Europeană (CE) a lansat oficial vineri 'Panorama competenţelor în UE', un site care prezintă informaţii privind necesităţile pe termen scurt şi mediu în materie de competenţe, precum şi cu privire la oferta în domeniu şi la...