Cele mai citite
 


Botoşani: Preşedintele Crucii Roşii a împărţit ajutoare sinistraţilor din Dorohoi
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Botoşani, 1 iul /Agerpres/ - Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, împreună cu zeci de voluntari ai organizaţiei, au distribuit, joi, alimente, pături şi apă minerală celor peste 2.000 de victime ale inundaţiilor din această săptămână din municipiul Dorohoi. Acţiunea umanitară, la care au mai participat directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, şi voluntarul de onoare Cristina Copos, a constat în distribuirea a 1.300 de kilograme de alimente, 1.500 de conserve, 500 de pături, 500 saci de dormit, 500 de găleţi şi ligheane, 1.500 de kilograme produse de igienă şi 2.500 de litri de apă.
'Este incredibil ceea ce văd. Recunosc că este prima dată când văd o situaţie de genul acesta. Încercăm să îi sprijinim, să îi încurajăm şi ne bucurăm că suntem sănătoşi şi putem să ne ajutăm unii pe alţii', a declarat Mihaela Geoană, care a menţionat că a răspuns unui apel la solidaritate făcut de deputatul Andrei Dolineaschi.
Ea a făcut un apel la români să dea dovadă de solidaritate şi să sprijine misiunile Crucii Roşii.
'Crucea Roşie are o forţă foarte mare şi aş vrea să transmit că această organizaţie este foarte puternică şi de încredere şi, dacă vor să ajute, să trimită ajutoare, să o facă, pentru că toate ajutoarele ajung la sinistraţi', a afirmat Geoană.
Preşedintele Crucii Roşii Române susţine că misiuni similare se vor desfăşura şi în judeţul Suceava. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie lansează un apel umanitar pentru sinistraţii din Serbia şi Bosnia-Herţegovina Crucea Roşie Română a lansat luni un apel umanitar de urgenţă pentru persoanele afectate de inundaţiile din Serbia şi Bosnia-Herţegovina.
Galaţi: Voluntarii de la Crucea Roşie distribuie ajutoare în comuna Costache Negri Voluntarii de la filiala din Galaţi a Asociaţiei Crucea Roşie distribuie, marţi, ajutoare localnicilor din comuna Costache Negri unde apa a inundat 28 de case, 100 de curţi şi 59 de anexe.
Crucea Roşie a intervenit cu ajutoare în judeţele afectate de inundaţii Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Crucea Roşie Română a intervenit de urgenţă cu ajutoare umanitare de primă necesitate, din depozitele proprii sau primite ca donaţii de la companii private în judeţele afectate de inundaţii Arad, Alba, Cluj, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Suceava.
Donaţie de 30.000 de dolari oferită Crucii Roşii Române pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţii Crucea Roşie Română a primit, joi, o donaţie în valoare de 30.000 de dolari pentru ajutorarea familiilor afectate de inundaţiile care au avut loc în vara acestui an.
Crucea Roşie Română trimite şapte tone de alimente în Buzău şi Vrancea Crucea Roşie Română va trimite, joi, un transport cu şapte tone de alimente către persoanele din zonele afectate de căderile masive de zăpadă din Buzău (satele Cochirleanca şi Boldu) şi Vrancea (Gugeşti, satele Beci şi Oreavu).
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.