Cele mai citite
 


Omul ar putea trăi până la 140 de ani datorită unei bacterii
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moscova, 1 iul/Agerpres/ - O bacterie care a rezistat secole în gheaţă ar putea să-l ajute pe om să-şi îmbunătăţească speranţa de viaţă. Datorită bacteriei Bacillus F, îngheţată din era glaciară, echipa de oameni de ştiinţă ai dr Bruşkova a reuşit să dubleze speranţa de viaţă a şoarecilor şi muştelor şi speră să facă acelaşi lucru şi pentru oameni, scrie site-ul maxisciences.com.
Bacteria, descoperită în Iakuţia, ar putea permite oamenilor să trăiască până la...140 de ani. Oricum, la şoareci şi muşte, rezultatele au fost impresionante. Bacteria a fost injectată în muşchii unor şoareci. La grupul martor, speranţa de viaţă a fost de 598 de zile, în timp ce la şoarecii trataţi cu Bacillus F, aceasta a crescut cu 308 zile, ajungând la 906 zile.

La muşte, care nu puteau fi injectate, cercetătorii au administrat bacteria prin hrană. Insectele păreau mai sănătoase după ce au ingerat bacteria şi au avut o activitate mai intensă. Potrivit dr Bruşkova, 'experimentul a funcţionat la şoareci şi muşte şi nu există niciun motiv să nu funcţioneze şi la alte specii'. Echipa ei trebuie să găsească acum soluţii să poată face teste clinice pe om, teste care vor permite, poate, ca bacteria să fie folosită mai târziu ca medicament.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
O medalie olimpică creşte speranţa de viaţă (studiu) Un studiu australian publicat în numărul de Crăciun al 'British Medical Journal' arată că medaliaţii olimpici au o speranţă de viaţă mai ridicată decât majoritatea oamenilor. Ei ar trăi cu aproape trei ani mai mult, scrie Huffington Post.
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.
Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă cu 7 ani mai mare faţă de restul populaţiei (studiu francez) Sportivii de înaltă performanţă au o speranţă de viaţă net superioară faţă de restul populaţiei, relevă un studiu al cercetătorilor francezi, potrivit AFP.
Speranţa de viaţă cu menţinerea unei stări bune de sănătate stagnează în Europa Europenii trăiesc până la vârste din ce în ce mai înainte, dar speranţa lor de viaţă cu menţinerea unei stări de sănătate bune după vârsta de 65 de ani stagnează din 2005 la circa 8,8 ani pentru bărbaţi şi 8,6 ani pentru femei, relevă statistici făcute publice la Paris, citate marţi de AFP.