Cele mai citite
 


Prahova: Descentralizarea sanitară a judeţului s-a încheiat
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 1 iul /Agerpres/ - Descentralizarea în domeniul sanitar s-a încheiat, joi, în judeţul Prahova, în urma semnării protocoalelor de predare-primire a ultimelor cinci unităţi spitaliceşti, din cele 19 vizate de aceste proceduri.
Dintre acestea, trei au trecut în administrarea Consiliului Judeţean Prahova, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul de Pediatrie şi cel de Obstetrică şi Ginecologie, iar alte două în administrarea municipiului Ploieşti - Spitalul Municipal şi Spitalul de Boli Infecţioase.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, joi, la Ploieşti, după ce a participat la semnarea documentelor, că Prahova este al şaselea judeţ din ţară şi primul dintre cele mari, în care procesul de predare-primire a unităţilor medicale cu paturi a fost finalizat.
'Nu aş vrea să creez iluzia că, de mâine, va fi mult mai bine în spitalele din ţară', a afirmat ministrul, arătând că, în aproximativ doi ani, diferenţele dintre un management condus de la nivel central şi acesta, condus de la nivel local, vor fi vizibile.
De asemenea, Cseke Attila a declarat că, din punctul său de vedere, descentralizarea nu este un scop în sine, nici măcar un scop politic, ci este un mijloc de eficientizare a activităţii.
În ceea ce priveşte partea financiară, ministrul Sănătăţii a precizat că, din acest punct de vedere, nu se schimbă nimic, contractul cu Casa de Asigurări rămânând în continuare în vigoare, cu menţiunea că managementul unităţilor spitaliceşti va fi asigurat de autoritatea locală, nu de Ministerul Sănătăţii (MS).
Cseke Attila a anunţat că a fost lansat un proiect de ordin de ministru care se află în dezbatere publică privind limitarea numărului de personal TESA din spitale.
Acesta a precizat că, în urma unei analize, s-a constatat existenţa, în unele unităţi, a unei suprastructuri de personal şi a dat exemplul Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, unde la compartimentul financiar-contabil lucrează 24 de oameni, în condiţiile în care acelaşi compartiment din cadrul ministerului are 14 angajaţi.
Ministrul Sănătăţii a adăugat că, în timpul mandatului său, din luna februarie până în mai, a revocat din funcţie 577 de directori interimari, fără a se mai face numiri pe posturile de conducere respective. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în paralel cu cea a Ministerul Sănătăţii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a demarat o anchetă care se desfăşoară în paralel cu cea dispusă, marţi, de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în urma declaraţiilor unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă privind condiţiile în care se desfăşoară activitatea...
Prahova: Cuantumul coplăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, stabilit la 10 lei Pacienţii care se vor interna, de luni, la cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, vor plăti, la externare, o taxă de 10 lei.
Prahova: Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu a introdus coplata Ploieşti, 1 apr /Agerpres/- Cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, nu a introdus, luni, coplata, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, Mirela Neagu, afirmând că această taxă va fi aplicată după semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate...
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...
Prahova: Anchetă a Ministerului Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a dispus, marţi, demararea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti în urma unor declaraţii ale unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă.
Prahova: O nouă donaţie de paturi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti O donaţie de 36 de paturi acţionate mecanic şi 18 saltele a ajuns, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, din partea unei clinici medicale din Passau, Germania.