Cele mai citite
 


Vrancea: CL Panciu a aprobat protocolul de preluare a spitalului
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Focşani, 1 iul /Agerpres/ - Consiliul Local Panciu a aprobat transferul, de la 1 iulie, a managementului asistenţei medicale a Spitalului Orăşenesc.
Primarul Ion Petre a fost mandatat pentru semnarea protocolului de predare-primire, dar susţine că administraţia locală va prelua spitalul numai dacă acesta nu va mai avea datorii.
''Nu este o treabă uşoară, mai ales în situaţia financiară în care ne aflăm. Mă refer la componenta financiară de funcţionare a bugetului local'', a declarat Ion Petre.
Edilul a precizat că, în zilele următoare, intenţionează să-i trimită ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, un memoriu în care să solicite prelungirea termenului de parafare a documentului, deoarece nu se doreşte preluarea cu datorii a instituţiei sanitare.
''Numai în condiţiile unui spital fără datorii şi consolidat putem discuta despre preluarea lui'', a explicat primarul Petre.
Managerul spitalului, Nicolae Mărăscu, este de acord cu poziţia administraţiei de preluare a instituţiei fără datorii.
''Ordonanţa 48 se referă la achitarea datoriilor scadente la 30 martie 2010 şi preluarea spitalului la 1 iulie 2010. Este o diferenţă de 3 luni care, pe bună dreptate, ridică probleme'', a spus Nicolae Mărăscu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vrancea: Un singur spital a fost preluat de autorităţile locale Doar Consiliul Local Odobeşti a aprobat preluarea spitalului din oraş, Spitalul de Urgenţă Focşani, spitalul municipal Adjud, dar şi spitalele orăşeneşti Panciu şi Mărăşeşti nefiind, deocamdată, preluate de autorităţile locale.
Vrancea: Unitatea de transfuzii a SJU Focşani nu are autorizaţie de funcţionare; se desfăşoară un program de conformare Unitatea de Transfuzii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani nu are autorizaţie de funcţionare, dar se află într-un program de conformare care se va desfăşura până la finele lunii octombrie, a declarat pentru AGERPRES Cătălin Graur, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică Vrancea...
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Vrancea: Preluarea spitalelor, pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social Doar spitalul din oraşul Odobeşti a fost preluat, până în prezent, de autorităţile locale din judeţul Vrancea.
Vrancea: Datorii de 7 milioane la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' din municipiul Focşani are datorii de peste 7 milioane lei, a informat directorul Nicolae Moise în cadrul şedinţei de vineri a comisiei de Dialog Civic de pe lângă Instituţia Prefectului Vrancea.