Cele mai citite
 


Campania de informare 'Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte', relansată
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Campania de informare şi educare ''Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte'', care militează pentru o percepţie corectă a publicului asupra cancerului, va fi relansată de Roche România.
Campania, lansată în premieră anul trecut, îşi propune să schimbe atitudinea oamenilor despre cancer şi să-i încurajeze pe pacienţi să iniţieze un dialog constructiv cu medicii lor, în încercarea de a găsi cel mai potrivit tratament pentru tipul de boală cu care au fost diagnosticaţi.
Mesajul principal al campaniei este că această maladie poate fi învinsă, iar lupta începe cu atitudinea pozitivă care are un efect benefic asupra tratamentului, zâmbetul reprezentând una dintre cele mai puternice arme pe care le are la dispoziţie pacientul.
''Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte' rămâne prima campanie adresată publicului larg care vizează lupta împotriva cancerului în general, şi nu doar împotriva unui anumit tip de afecţiune malignă. Ne dorim să reuşim să transmitem în continuare un mesaj puternic de optimism atât către bolnavi, familiile, prietenii acestora, dar şi pentru cei care nu s-au confruntat niciodată cu o situaţie de acest fel. Cancerul poate fi învins, iar acest optimism se bazează pe dovezi ştiinţifice'', declara Dan Zamonea, director general Roche România.
Relansarea campaniei vine ca o reacţie firească la nevoia crescută de informare a pacienţilor care suferă de cancer, susţin iniţiatorii.
Organizaţiile bolnavilor de cancer au realizat un studiu, care a relevat o serie de probleme cu care se confruntă pacienţii cu cancer şi familiile lor, cum ar fi, printre altele, lipsa informării generale privind diferitele forme de cancer şi lipsa timpului adecvat pe care medicul îl poate acorda fiecărui pacient din cauza numărului mare de bolnavi şi a numărului mic de personal medical.
Campania ''Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte'' beneficiază şi de un website dedicat: www.invingemcancerul.ro, de unde pacienţii pot afla informaţii legate de afecţiunile maligne, asociaţiile de pacienţi din domeniul oncologic şi vor putea intra în contact cu persoane care au trecut prin experienţe similare şi au învins boala.
Conform datelor estimative ale asociaţiilor bolnavilor cu cancer din România, în ţara noastră sunt înregistraţi aproximativ 420.000 de bolnavi cu această afecţiune.
Reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi menţionează că ţara noastră se află pe un nedorit loc 2 în Europa, în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer de sân. AGERPRES/(AS)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Campanie împotriva cancerului la sân: Prevenţia - extrem de importantă la femeile de peste 45 de ani Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer desfăşoară în luna octombrie campania de informare despre cancerul de sân "Nu am făcut destul", cu mesajul "Acum este rândul tău să ai grijă de mama ta!", cea de-a treia ediţie la nivel naţional pe această temă fiind lansată...
Martie - Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinului gros Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Martie este "Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinul gros, potrivit unui comunicat transmis de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România. Atât la nivel mondial, cât şi în ţara noastră, cancerul intestinului gros este al doilea tip...
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Martie - Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinului gros Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Martie este 'Luna internaţională de luptă împotriva cancerului intestinul gros, potrivit unui comunicat transmis de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) din România.
Comunicat de presă - Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România Conferinţa Naţională a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România - FABC
Luna Internaţională de luptă împotriva cancerului pulmonar Liga Română de Cancer lansează, în luna noiembrie, o campanie de informare şi educare privind implicaţiile cancerului la plămâni, sub mesajul ''Respiră adânc şi gândeşte-te bine!'', se arată într-un comunicat de presă.