Cele mai citite
 


MS: Prahova - al şaselea judeţ care finalizează descentralizarea spitalelor
joi, 1 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Procesul de descentralizare a unităţilor sanitare cu paturi a fost finalizat şi în judeţul Prahova, al şaselea din ţară, a informat, joi, printr-un comunicat transmis AGERPRES, Ministerul Sănătăţii.
În judeţul Prahova, toate cele 19 unităţi sanitare cu paturi au fost preluate de Consiliul Judeţean şi de consiliile locale.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a participat, joi seară, la ceremonia de transfer a ultimelor cinci unităţi sanitare către autorităţile locale din judeţul Prahova, prilej cu care a reiterat că descentralizarea unităţilor sanitare este cel mai important pas în reforma sistemului sanitar.
'În opinia mea, pe termen mediu şi lung, descentralizarea reprezintă şansa de dezvoltare a sistemului sanitar. Descentralizarea înseamnă aducerea deciziei mai aproape de pacient, pentru că pacientul este stăpânul nostru şi pe el trebuie să îl servim', a spus ministrul Sănătăţii, la şedinţa Consiliului Judeţean Prahova.
Până în prezent, peste 50% dintre unităţile sanitare publice au fost transferate către autorităţile locale.
Procesul va fi finalizat pe data de 10 iulie, când 373 de spitale vor avea management în coordonarea autorităţilor locale. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Cele mai multe investiţii pentru spitale le-au făcut autorităţile Capitalei Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după transferarea managementului asistenţei medicale către autorităţile administraţiei publice locale, cele mai multe investiţii, la un an de la descentralizare, le-a făcut Capitala, urmată de Cluj.
UPDATE Ministrul Sănătăţii cere primarului general destituirea conducerii Maternităţii Giuleşti Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, i-a cerut miercuri primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie echipa managerială de la Maternitatea Giuleşti, având în vedere deficienţele constatate în urma anchetei aflate în curs de desfăşurare în legătură cu tragedia produsă luni seara.
MS: Aproape toate spitalele au trecut la autorităţile locale Aproape toate spitalele au fost transferate către autorităţile locale, procesul de descentralizare realizându-se în procent de 86,59%.
MS a solicitat autorităţilor locale finalizarea preluării spitalelor Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, le-a solicitat autorităţilor locale din municipiile Arad şi Caransebeş şi celor ale judeţelor Vaslui şi Vrancea, să finalizeze procedurile pentru încheierea protocoalelor de predare - primire a spitalelor.
Bihor: Primele spitale din ţară transferate la autorităţi locale, în prezenţa ministrului Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a participat joi, la Oradea, la primul transfer din ţară al spitalelor către autorităţile locale, realizat prin semnarea protocoalelor de predare-primire a cinci unităţi sanitare cu paturi din municipiul Oradea şi oraşul Aleşd, de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor...
Achimaş-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat marţi că în România s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea programelor de asistenţă medicală pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, precum şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare mamei şi copilului.