Cele mai citite
 


Pilula, încă cea mai populară formă de contracepţie
sâmbătă, 3 iulie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Apariţia pilulei contraceptive în viaţa femeilor din întreaga lume le-a oferit acestora libertatea de a face propriile alegeri şi de a avea o viaţă independentă. Spre deosebire de alte ţări, România are o istorie recentă - 20 de ani de când contracepţia a devenit legală, iar femeile pot utiliza anticoncepţionalele.
'Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost îngrijoraţi în privinţa sarcinilor pe care nu le puteau controla, generând relaţii tensionate între femei şi bărbaţi, iar femeile erau cel mai mult afectate. Viaţa lor era redusă la supunerea faţă de o maternitate adesea nedorită, un obstacol în felul în care îşi doreau viaţa. Pilula nu este decât un simbol al victoriei pe care ea o câştigă, devenind stăpână pe corpul ei şi implicit stăpână pe destinul ei. Emanciparea femeii nu este doar rezultatul apariţiei pilulei, dar pilula a contribuit enorm la emanciparea ei, uşurându-i accesul la educaţie, carieră, respect faţă de sine şi responsabilitate faţă de propria sa viaţă', a declarat psihologul Aurora Liiceanu, în conferinţa de presă de joi, p rilejuită de marcarea a 50 de ani de la utilizarea acesteia.
'Se spune că lumea s-a schimbat cel mai mult în ultimii 50 de ani. Pilula intră fără îndoială în acest timp ca o schimbare cu efecte incredibile pentru viaţa femeilor şi a bărbaţilor', a conchis Liiceanu.
Bayer Schering Pharma a lansat în România '50 de ani de pilulă contraceptivă. Sărbătorim femeia, sărbătorim inovaţia', o campanie naţională care evidenţiază rolul pilulei contraceptive în viaţa femeilor şi inovaţia pe care pilula a adus-o la nivel mondial, oferind, în acelaşi timp, o imagine reală asupra evoluţiei femeii din ţara noastră din perioada comunistă până astăzi.
În cadrul campaniei, Bayer Schering Pharma va atrage atenţia asupra necesităţii utilizării contracepţiei orale, va spulbera miturile existente şi va oferi informaţii utile despre efectele şi riscurile folosirii inadecvate a pilulei. Campania se va desfăşura la nivel naţional pe parcursul a şase luni, acestei iniţiative alăturându-i-se personalităţi precum prof. dr. Radu Vlădăreanu, Aurora Liiceanu şi Malvina Cservenschi.
'Campania '50 de ani de pilulă contraceptivă' din România este o continuare a celei derulate la nivel mondial, lansată de Bayer Schering Pharma în acest an. Scopul campaniei este acela de a oferi femeilor din România cele mai noi informaţii despre contracepţie, fiind atât o campanie de educare, cât şi una de conştientizare cu privire la inovaţia adusă de pilula contraceptivă', spune Bogdan Pantelimon, director medical la Bayer Schering Pharma.
'Pilula reprezintă una dintre cele mai eficiente metode moderne de contracepţie, beneficiind de peste 50 de ani de istorie şi de continuă cercetare. În prezent, pilula este cel mai răspândit mijloc de contracepţie la nivel mondial, fiind utilizată de peste 80 de milioane de femei din întreaga lume, deoarece reprezintă o medicaţie sigură. Alegerea pilulei potrivite se face în urma unui dialog deschis între pacientă şi medic, cu privire la istoricul medical al femeii şi nevoilor sale, fiind rezultatul unui consens între dorinţa femeii şi sfatul medicului ginecolog. Tinerele femei au nevoie de informare înainte de a alege metoda contraceptivă cea mai potrivită, de aceea iniţiativa companiei Bayer de a sprijini informarea tinerelor din România în privinţa sănătăţii reproductive, este una binevenită', declar& #259; prof. dr. Radu Vlădăreanu, şef Clinică Obstetrică Ginecologie Elias.
'Am răspuns cu bucurie iniţiativei Bayer de a mă alătura acestei campanii. Astăzi, datorită pilulei, orice femeie are libertatea de a alege momentul în care vrea să facă un copil şi îşi poate planifica pas cu pas viaţa. Posibilitatea de a folosi pilula contraceptivă le oferă femeilor şansa de a-şi ordona mai bine priorităţile şi de a stabili când este momentul să aducă pe lume o nouă viaţă. Cred că este esenţial ca toate tinerele femei să fie informate cu privire la beneficiile utilizării metodelor contraceptive orale şi să înţeleagă că pilula îţi oferă dreptul de a avea o viaţă aşa cum îţi doreşti', a spus la rândul ei prezentatoare de la TVR 1 Malvina Cservenschi.
Pe măsură ce stilul de viaţă al femeilor a evoluat în ultima jumătate de secol, pilula s-a dezvoltat fiind astăzi disponibilă în multiple doze şi combinaţii de estrogen şi progestin, pentru a se potrivi nevoilor mai multor tipuri de femei.
Notare
Comentarii
de mariana rezus
ma bucur ca putem apela la aceasta administrare a pilulei si putem controla o sarcina nedorita.....insa..............m as bucura enorm daca a r aparea pe piata pilula pt masculi...........noi femeile le tragem pe toate,ciclu menstrual,dureri greturi si toate ale pe perioada sarcinii,dureri la nastere.stress f. mare cand intarzie menstruatia...si toate astea................pentru ce????doar pentru a se simti masculii bine...fara stress ....si dureri de cap.sa se faca ceva pentru ei......noi santem gazda...ei sant musafirii.NOI II FACEM SA SE SIMTA BINE....IAR EI NICI MACAR NU SANT ATENTI,ISI BAT JOC DE NOI.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sondaj SECS: Rata raporturilor sexuale neprotejate este în creştere printre tinerii de pe întreg globul Bucureşti, 23 sep /Agerpres/ - Conferinţa Mondială de Contracepţie din acest an care se va încheia la 26 septembrie îşi propune să promoveze în lume ca fiecare sarcină să fie o sarcină dorită, a declarat joi, în conferinţă de presă, dr. Borbala Koo, directorul executiv al Societăţii de Educaţie Contraceptivă...
Studiu privind utilizarea pilulei contraceptive în ţările europene Bucureşti, 1 iul /Agerpres/ - Un studiu pan-european iniţiat de Bayer Schering Pharma a indicat faptul că majoritatea femeilor din Europa cu vârsta cuprinsă între 15 sau 18 ani şi 49 de ani utilizează sau au utilizat pilula contraceptivă.
Pilula contraceptivă ''împlineşte'' 50 de ani Împlinirea a 50 de ani de la apariţia pilulei contraceptive înseamnă maturitate, o confirmare a faptului că această pilulă a reprezentat o revoluţie în viaţa şi sănătatea femeii, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, prof. dr. Radu Vlădăreanu, şeful Departamentului de Ginecologie Obstetrică a Spitalului...
Cum a schimbat pilula contraceptivă viaţa femeilor /Les Echos, The New York Times/ Paris, 28 iul /Agerpres/ - Devenit principalul mijloc de contracepţie în plan mondial, pilula se înscrie în mişcarea de emancipare a femeii, care a caracterizat, în ţările dezvoltate, prima jumătate a secolului al XX-lea. Conform unui sondaj realizat în Franţa în anii 1990, 6 femei din 10 considerau...
Contraceptivele orale - influenteaza sau nu greutatea Pastilele contraceptive sunt de mai multi ani cele mai „populare” metode de contraceptie, si cu toate acestea printre cele mai controversate. Pastilele anticonceptionale au fost introduse pentru prima oara pe piata in anul 1960, de atunci si pana in prezent calitatea acestora s-a imbunatatit simtitor...
Pilula contraceptivă devine mai accesibilă femeilor americane Femeile americane vor avea mai uşor acces, de anul viitor, la pilulele contraceptive, la controale medicale, mai ales dacă sunt însărcinate, datorită unui mai bun sistem de rambursare adoptat de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.