Cele mai citite
 


Elveţia: Prezervative livrate cu bicicleta, ultima găselniţă în lupta contra SIDA
sâmbătă, 3 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Curieri pe bicicletă distribuie, de joi, prezervative la domiciliul solicitanţilor din Geneva, Berna şi Zurich, în cadrul unei noi iniţiative a Biroului Federal pentru Sănătate Publică din Elveţia în lupta împotriva SIDA, acţiune care se va desfăşura pe tot parcursul acestei luni, transmite Efe.
Printr-un singur apel telefonic, unul din cei 25 de curieri va ajunge în aproximativ o oră la domiciliul sau locul în care se află perechea care a făcut cererea.

Totuşi, la Geneva, campania botezată 'Love life Stop Sida' nu a avut un succes prea mare în primele sale ore de viaţă, după cum a comentat pentru Efe unul dintre distribuitori, Mario Rhyner.

'Până acum nu am primit nicio solicitare, ci doar apeluri din partea presei', a declarat acesta.

În ciuda faptului că livrarea este gratuită, cuplurile trebuie să plătească pentru prezervative, la un preţ de opt franci (în jur de şase euro) pentru trei bucăţi, adică aproximativ cât costă în farmacii.

Trei companii asigură distribuirea prezervativelor în Geneva, Berna şi Zurich, activitate care se va desfăşura de luni până sâmbătă, între orele 8 - 17.

Mesajul principal, susţine Departamentul de Sănătate elveţian, este 'acela de a face lumea să aibă mereu la îndemână prezervative pentru a face faţă situaţiilor imprevizibile'
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului aşteaptă mari contribuţii la Conferinţa de la Montreal Comunitatea internaţională doreşte să strângă miliarde de dolari pentru a accelera lupta împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului şi să reafirme la sfârşitul acestei săptămâni, la Montreal, obiectivul privind eradicarea acestor epidemii până în anul 2030, semnalează AFP.
Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului speră să acopere 85% din nevoi în 2016 Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului speră ca, până în 2016, să poată îngriji 85% dintre persoanele care au nevoie de tratament, a afirmat vineri directorul executiv al Fondului, Mark Dybul, potrivit AFP.
Rolul important al tinerilor în lupta împotriva SIDA, subliniat de prinţul Harry şi Elton John Prinţul Harry şi cântăreţul britanic Elton John au subliniat joi, la a 21-a Conferinţă internaţională asupra SIDA, organizată în Africa de Sud, rolul esenţial al tinerilor în lupta împotriva pandemiei, transmite AFP.
Actorii luptă împotriva SIDA la Cannes Janet Jackson, Brooke Shields, Sharon Stone, Gwen Stefani, Michelle Yeoh, Milla Jovovich şi Patrick Dempsey vor participa la gala amFAR, a anunţat miercuri fundaţia pentru lupta împotriva SIDA înfiinţată de Liz Taylor, care organizează această gală în timpul Festivalului de la Cannes, potrivit AFP.
Închisorile româneşti luptă împotriva răspândirii SIDA şi a TBC România comunistă era un vast bârlog de spioni şi de paranoia, cu mii de persoane închise într-unul dintre cele mai crude sisteme de detenţie din Europa de Est. La 20 de ani după căderea comunismului, în spatele gratiilor deţinuţii stau din alte cauze, însă au în continuare multe motive de a se teme...
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...