Cele mai citite
 


Cercetătorii au identificat semnăturile genetice ale longevităţii
sâmbătă, 3 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă au identificat un ansamblu de variaţii genetice unice care permit predicţia cu un nivel de acurateţe de 77% dacă o persoană poate atinge vârsta de 100 de ani, conform unui studiu publicat vineri, în ultimul număr al revistei Science, transmite AFP.
Analizând genomul a peste 1.000 de subiecţi centenari, prin comparaţie cu genomul altor subiecţi dintr-un grup de control, oamenii de ştiinţă au identificat 150 de caracteristici genetice frecvente în particular în cazul persoanelor care beneficiază de o longevitate excepţională prin comparaţie cu restul populaţiei.

Centenarii reprezintă un model ideal de îmbătrânire pentru că anumite maladii legate de vârsta înaintată, aşa cum ar fi cancerul, afecţiunile cardiovasculare sau demenţa, încep să se manifeste foarte târziu, după vârsta de 90 de ani.

Cercetătorii au reuşit să izoleze 19 variaţii genetice specifice legate de longevitatea excepţională, reprezentative pentru 90% dintre centenarii examinaţi în cadrul acestui studiu.

'Identificarea acestor semnături genetice distincte reprezintă un nou pas înainte în domeniul ştiinţei genomului personalizat şi a medicinei predictive, în cadrul cărora această metodă analitică se poate dovedi utilă pentru prevenirea şi diagnosticarea a numeroase maladii', susţine Dr. Thomas Perls, specialist în geriatrie şi profesor de medicină la Universitatea din Boston, coordonator al acestui studiu alături de Paola Sebastiani, biostatistician în cadrul aceleiaşi universităţi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Un studiu asupra unui grup de centenari nu a dus încă la descoperirea unei gene a longevităţii Secvenţierea genomului a 17 persoane cu vârste de peste 100 de ani nu a dus la descoperirea unor variaţii genetice specifice legate de longevitatea extremă, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista PLoS 1, scrie AFP.
O depresie cronică poate reprezenta un semn ce anunţă demenţa (studiu) Persoanele în vârstă de peste 54 de ani care suferă de forme cronice de depresie, care se agravează progresiv, se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de demenţă, conform unui studiu publicat sâmbătă în revista de specialitate The Lancet Psychiatry, care sugerează că această evoluţie a depresiei...
Persoanele mai scunde sunt mai predispuse la maladii cardiovasculare (studiu) Cu cât un adult este mai mic de înălţime, cu atât este mai susceptibil de a suferi de boli cardiovasculare, au stabilit cercetătorii britanici într-un vast studiu genetic publicat miercuri în revista medicală New England Journal of Medicine, informează AFP.
Sănătatea dinţilor şi riscul de demenţă senilă (studiu) Cei care-şi păstrează sănătoşi dinţii şi gingiile prin periajul regulat prezintă un risc mai mic să dezvolte demenţă la bătrâneţe, arată un studiu american, menţionat de Reuters.
Cu cât pensionarea intervine mai târziu, cu atât mai mic este riscul de Alzheimer (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi stabileşte o legătură directă şi semnificativă între vârsta de pensionare şi riscul de a dezvolta o formă de demenţă: stimularea intelectuală ar putea să o prevină sau să îi întârzie apariţia, scrie lepoint.fr.