Cele mai citite
 


MS: Peste 50 de aparate EKG vor fi redistribuite din cauza neutilizării sau a folosirii inadecvate
sâmbătă, 3 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 55 de aparate EKG achiziţionate în anul 2008 de Ministerul Sănătăţii printr-un program al Băncii Mondiale vor fi redistribuite din cauză că au fost neutilizate sau folosite neadecvat.
Această decizie a fost luată în urma unei evaluări efectuate de o comisie desemnată în luna mai de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, să analizeze situaţia echipamentelor medicale utilizate în investigarea sistemului cardiovascular uman, informează un comunicat dat publicităţii vineri de Ministerul Sănătăţii (MS).
Aparatele EKG au fost cumpărate pentru a fi utilizate în Compartimentele de Primiri Urgenţe (CPU) din unităţile sanitare aflate în localităţile mici. Deoarece direcţiile de sănătate publică au solicitat în unele localităţi mai multe dispozitive decât era necesar, o parte dintre aparate a rămas neutilizată sau nu a fost folosită la capacitatea normală de lucru.
Ca urmare, aparatura neutilizată va fi redirecţionată către secţiile de primiri urgenţe, ATI şi cardiologie care au nevoie de electrocardiografe din spitale judeţene sau municipale aflate tot în judeţele unde funcţionează compartimentele de primiri urgenţe.
De exemplu, precizează MS, în judeţul Arad au fost solicitate două aparate EKG pentru Spitalul Orăşenesc Lipova. Unul dintre acestea va fi redistribuit la Spitalul Judeţean Arad - secţia de cardiologie. La fel şi în judeţul Brăila, au fost repartizate la cererea DSP un număr de 2 electrocardiografe la Spitalul Orăşenesc Făurei. Unul dintre aceste dispozitive va fi redistribuit în acelaşi judeţ, la spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila - secţia UPU. În Dolj, unul dintre cele două aparate aflate în dotarea Spitalului Municipal Calafat va fi transferat către Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova - secţia UPU.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24 Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu 9 medici dintr-un necesar de 24, ultimul medic fiind angajat chiar săptămâna trecută, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu.
Managerul Spitalului Judeţean Brăila: UPU funcţionează cu o treime din necesarul de personal medical Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu, a declarat marţi, în şedinţa Consiliului Judeţean, că Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila funcţionează cu o treime din necesarul de personal medical, respectiv 8 din 24 de medici, ceea ce îngreunează foarte mult desfăşurarea activităţii...
Brăila: Oficial MS cere anchetă la SJU privind stricarea celor două tomografe Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Iulian Chiriac, a declarat vineri, la Brăila, că trebuie demarată o anchetă la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru a se vedea cauzele care au dus la defectarea celor două computere tomograf din cadrul instituţiei, în valoare de peste un milion de...
Ministerul Sănătăţii: În sistemul românesc există 142 de unităţi sanitare fără unităţi de transfuzie sanguină autorizate În sistemul sanitar românesc funcţionează 108 unităţi sanitare publice şi 34 private fără unităţi de transfuzie sanguină autorizate de DSP-uri, potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Sănătăţii.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.