Cele mai citite
 


Maramureş: Spitalul orăşenesc Vişeu are datorii de 150.000 lei
sâmbătă, 3 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul orăşenesc Vişeu de Sus a acumulat în ultimele luni datorii către diverşi furnizori de servicii în sumă de 150.000 de lei iar Consiliul Local a refuzat preluarea în administraţie a unităţii sanitare.
Prefectura Maramureş a anunţat că va ataca în contencios decizia CL.
Directorului Spitalului orăşenesc Vişeu de Sus, dr. Cristian Vlad, a susţine că singura problemă îngrijorătoare o reprezintă banii foarte puţini şi cheltuielile mult prea mari cu întreţinerea spitalului.
'Pe lângă modernizările efectuate în ultimii ani, în secţiile de interne, pediatrie, obstretică-ginecologi am reuşit să dotăm şi să modernizăm blocul operator, care se afla într-o stare avansată de uzură morală. Următoarea fază o reprezintă refacerea serviciului de primire urgenţă. Dorim să avem un serviciu de urgenţă mult mai încăpător şi primitor pentru pacienţii care trec zilnic prin acest serviciu medical, iar pe secţii intenţionăm să stabilim un circuit cât mai simplu al mutării bolnavilor când va fi cazul, dar şi o mai bună funcţionare administrativă. Sper ca până la sfârşitul anului toate aceste investiţii preconizate să aibă loc', a declarat vineri dr. Cristian Vlad.
El a spus că mult mai complicată este problema asigurării încălzirii pe durata sezonului rece, deoarece unitatea medicală, cu peste 800 de paturi, este împărţită în pavilioane iar încălzirea trebuie asigurată prin funcţionarea unor centrale mici, prin care se asigură încălzirea fiecărui pavilion. Spitalul mai are aproximativ 3 km de canal termic uzat, pe care ar trebui să-l înlocuiască, însă această investiţie nu e prioritară.
Dr. Cristian Vlad a mai menţionat că o altă problemă o reprezintă lipsa personalului medical care să acopere toate secţiile din spital.
Directorul Spitalului orăşenesc Vişeu de Sus a precizat că hotărârea Consiliului Local de a refuza preluarea spitalului în administraţiei e posibil să fi fost determinată de cheltuielile anuale generate de întreţinerea şi dotarea spitalului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Spitalul orăşenesc Vişeu de Sus, obligat să se restrângă într-o singură clădire Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş (CAS) au propus administraţiei Spitalului orăşenesc din Vişeul de Sus comasarea activităţilor medicale pentru a scăpa de datorii, costurile ridicate legate de funcţionare datorându-se faptului că serviciile medicale sunt disipate în mai multe clădiri...
Maramureş: Modernizarea UPU din Spitalul Judeţean de Urgenţă, investiţie în valoare de 900.000 de euro Serviciul de Primiri Urgenţe (UPU) al Spitalului Judeţean Maramureş va fi modernizat şi extins pentru a putea face faţă solicitărilor crescânde.
Maramureş: Investiţii în valoarea de 76.000 de euro în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a investit aproape 76.000 de euro în dotarea şi amenajarea unor secţii medicale.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: Centru de Radioterapie la SJU, investiţe din fonduri de la Banca Mondială Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală va beneficia până la sfârşitul anului de o secţie de radioterapie, investiţie realizată cu fonduri de la Banca Mondială.
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.