Cele mai citite
 


Mureş: Studenţii la Medicină în limba engleză vor achita o taxă de 5.000 de euro/an
sâmbătă, 3 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Studenţii declaraţi admişi la specializarea Medicină în limba engleză a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş vor achita o taxă de şcolarizare de 5.000 de euro/an.
Conform datelor postate pe site-ul instituţiei superioare de învăţământ, la specializarea Medicină în limba engleză sunt disponibile 70 de locuri cu taxă în anul universitar 2010-2011, indiferent dacă studentul este cetăţean din România, din ţări membre ale Uniunii Europene sau ţări terţe.
Alte cinci specializări din cadrul universităţii, respectiv Asistenţă de farmacie - 30 de locuri, Educaţie fizică şi sportivă - 40 de locuri, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, Nutriţie şi dietetică, Tehnică dentară - câte 70 de locuri, oferă doar locuri cu taxă.
La specializările în cauză studenţii vor trebui să achite 4.000 de lei/an.
Dacă specializarea Medicină militară are numai locuri bugetate, în număr de 20, specializările Medicină, Moaşe, Asistenţă medicală generală, Medicină dentară şi Farmacie oferă atât locuri bugetate, cât şi cu taxă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Târgu Mureş îşi suplimentează locurile la buget şi înfiinţează Medicina Dentară în limba engleză Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că din anul universitar 2014-2015 instituţia va beneficia de 30 de locuri suplimentare la buget, pe care le va aloca unor specializări care au avut doar locuri...
Peste trei candidaţi pe un loc bugetat, la UMF Târgu Mureş Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş a scos la concurs în acest an 450 de locuri bugetate, la secţiile română şi maghiară, pentru care s-au înscris 1.417 candidaţi, cu aproape 100 mai mulţi comparativ cu anul trecut.
Mureş: Concurenţă de 3,7 candidaţi pe un loc la UMF În urma încheierii sesiunii de înscrieri la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, pe cele 480 de locuri bugetate ale celor trei facultăţi - Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie - se bat 1782 de candidaţi, concurenţa fiind de 3,7 candidaţi pe un loc.
UMF Târgu Mureş a solicitat dublarea locurilor de admitere pentru linia engleză Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat, marţi, că a solicitat o dublare a numărului de locuri pentru linia în limba engleză, pentru a acoperi cererea care este în creştere şi că în urma unor parteneriate care se prefigurează...
Studenţii de la Medicină Dentară, cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş, în cadrul UniFEST Peste 100 de studenţi ai Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş vor ţine cursuri de profilaxie dentară în toate şcolile din Târgu Mureş pe parcursul Festivalului Naţional Studenţesc 'UniFEST', care se derulează de luni până sâmbătă.
Galaţi: Studenţii admişi la Facultatea de Medicină vor plăti o taxă de 5.000 lei Senatul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi a stabilit valoarea taxelor pe care studenţii le vor plăti în anul universitar 2012-2013, cele mai mari fiind practicate la Facultatea de Medicină şi Farmacie, unde studenţii din anul întâi vor plăti 5.000 lei.