Cele mai citite
 


Gorj: CJAS continuă controalele la medicii de familie şi la beneficiarii de concedii medicale
sâmbătă, 3 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au efectuat, pe parcursul lunii iunie, 11 acţiuni de control la mai mulţi medici de familie, medici specialişti, farmacii, dar şi la două unităţi spitaliceşti, în urma cărora a fost imputată suma de aproximativ 22.600 lei, a declarat vineri, pentru AGERPRES, preşedintele CJAS Gorj, Gheorghe Cocină.
Potrivit acestuia, controalele au urmărit mai multe tematici, principala fiind cea a acordării concediilor medicale, în acest caz fiind amendat un singur medic de familie cu suma de 5.000 lei pentru nerespectarea legislaţiei.
De asemenea, el a menţionat că imputările au fost făcute pentru analize necorespunzătoare, fişe de internări incomplete, reţete eliberate în mod necorespunzător, precum şi alte nereguli descoperite în cele două spitale controlate.
'Am verificat în luna iunie mai mulţi medici de familie şi pacienţi aflaţi în concediu medical. Au fost verificaţi la domiciliu un număr de 67 de pacienţi, dintre care nouă nu au fost găsiţi acasă. Doi dintre ei au adus la sediul CJAS Gorj documentele care atestă că erau la spital, cu probleme de sănătate în momentul în care au fost căutaţi acasă. În ultima vreme a mai scăzut numărul concediilor medicale, însă nici nu este perioada propice, de obicei primăvara este sezonul concediilor medicale, atunci când oamenii au nevoie de timp liber pentru muncile câmpului. În orice caz, controalele de acest fel vor continua şi în luna iulie, deoarece sigur vom găsi nereguli', a afirmat preşedintele CJAS.
În anul 2009, în judeţul Gorj au fost acordate aproximativ 49.000 de concedii medicale, pentru care CJAS a plătit peste 20 milioane lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Gorj: Medic de familie sancţionat pentru nerespectarea legislaţiei concediilor medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj au sancţionat, în urma controalelor efectuate la mai mulţi medici de familie, un cadru medical care prescrie concedii medicale, cu suma de 5.000 lei, pentru că nu a respectat legislaţia privind acordarea şi prescrierea unui astfel de concediu...
Gorj: Sancţiuni în valoare de 50.000 lei pentru furnizorii de servicii medicale din judeţ Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat, pe parcursul lunii mai, o serie de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţ, aplicând sancţiuni în valoare de câteva zeci de mii de lei pentru neregulile constatate.
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Gorj: Amenzi în valoare de 680.000 lei aplicate de CJAS pentru neregulile depistate la furnizorii de servicii medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat în primele şase luni ale acestui an peste o sută de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţ, neregulile constatate fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 680.000 lei.
Gorj: Furnizorii de servicii medicale din judeţ, sancţionaţi de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat unor medici de familie, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii octombrie la furnizorii de servicii medicale din judeţ, suma de 2.684 lei pentru servicii raportate eronat către CJAS, a declarat miercuri, directorul instituţiei, Daniel...