Cele mai citite
 


Covasna: Sanitas a dat în judecată două spitale pentru al 13-lea salariu
sâmbătă, 3 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicatul Sanitas Covasna a acţionat vineri în judecată conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe şi pe cea a Spitalului orăşenesc din staţiunea Covasna, care nu le-au plătit angajaţilor cel de-al 13-lea salariu pe anul trecut.
Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat pentru AGERPRES că toate celelalte spitale din judeţ s-au achitat de această datorie, cu excepţia celor două unităţi medicale amintite, în care lucrează aproximativ 1.000 de oameni.
Suma solicitată în instanţă este de aproape 1,4 milioane de lei, a precizat Vasile Neagovici.
'Ştim că sunt probleme cu banii peste tot, dar vrem să avem sentinţe definitive şi irevocabile, ca să fim şi noi creditori, ca firmele de medicamente sau de servicii. Adică ele (firmele - n.r.) fac presiuni şi trec la executare silită dacă nu recuperează datoriile, iar noi să stăm să aşteptăm?', a spus liderul sindical.
Neagovici s-a declarat, totodată, nemulţumit de managementul celor două spitale şi consideră necesar ca odată cu trecerea acestora în subordinea autorităţilor locale să se facă schimbări la nivel de conducere.
Sindicatul Sanitas a mai câştigat în acest an două procese împotriva Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, care nu le plătise salariaţilor prima de stabilitate, premiul de 2% pe trei trimestre şi nu acordase majorările salariale prevăzute de Ordonanţa 17/ 2008 pentru angajaţii din spitalele de urgenţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Angajaţii Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, pregătiţi de protest Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă dr. 'Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe vor organiza miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Covasna: Plângere împotriva statului român la CEDO pentru închiderea Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele Asociaţia Distroficilor Muscular din România (ADMR) şi Sindicatul Sanitas Covasna vor să cheme în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg pentru închiderea spitalului de patologie neuromusculară din localitatea Vâlcele şi mutarea lui la Întorsura Buzăului...
Sanitas Covasna: Cetăţenii vor fi informaţi cu privire la serviciile medicale asigurate pe timpul grevei generale Sindicatul Sanitas Covasna va stabili de comun acord cu managerii spitalelor din judeţ care vor fi serviciile medicale asigurate în timpul grevei generale, ce va fi declanşată la nivel naţional pe data de 28 noiembrie.
Covasna: Sindicatul Sanitas, împotriva relocării spitalului TBC la Vâlcele Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna se opune mutării Spitalului TBC din Sfântu Gheorghe în localitatea Vâlcele, susţinând că locaţia nu este potrivită.
Covasna: Protest la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Aproximativ 100 de medici şi asistente de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe au participat miercuri la prânz o acţiune de protest, în încercarea de a determina conducerea instituţiei să le plătească drepturile salariale restante.
Covasna: Sanitas blochează contul Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna va apela la executorul judecătoresc pentru punerea în aplicare a două sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată, în baza cărora angajaţii Spitalului Judeţean 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe îşi vor putea recupera o serie de drepturi...