Cele mai citite
 


Patronatele se implică în accesarea fondurilor europene
vineri, 2 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 2 iul /Agerpres/ - Patronatul Medicinei Integrative a demarat vineri un proiect social european dedicat facilitării accesului pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi, valoarea proiectului fiind de aproximativ 4,8 milioane euro.
'Încă din primul an de la înfiinţare, Patronatul Medicinei Integrative a urmărit în principal promovarea medicinei integrative şi susţinerea persoanelor dezavantajate şi a pacienţilor oncologici' , a afirmat Liviu Mandler, preşedinte al PMI.
În vederea sprijinirii şi facilitării accesului pe piaţa muncii a personelor cu dizabilităţi, Patronatul a demarat proiectul denumit 'Reţea regională pentru promovarea şi aplicarea conceptelor economiei sociale, în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi', care este finanţat din Fondul Social European pentru susţinerea persoanelor cu dizabilităţi prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acesta aparţine Cererii de Propuneri de Proiecte '84', 'Pentru o viaţă mai bună' şi se încadrează în Axa prioritară 6, 'Promovarea incluziunii sociale', Domeniu Major de Intervenţie 6.1. Dezvoltarea economiei sociale.
Implementarea proiectului se va derula în parteneriat, pe o durată de 36 de luni, începând cu luna iunie a anului 2010.
Partenerul principal al proiectului este Patronatul Medicinei Integrative, având susţinerea următorilor parteneri: Institutul Postliceal Phoenix - judeţul Cluj, Fundaţia Bethania - judeţul Cluj, Reid Kerr Colege - United Kingdom, Newham College for Further Education - United Kingdom.
La evenimentul de lansare al proiectului au participat Mihai Şeitan, ministrul Muncii al Familiei şi al Protecţiei Sociale, Răzvan Chivu, consilier al Ministrului Sănătăţii, reprezentanţi ai Autorităţii de Management a Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi Vasile Turcu, preşedinte CONPIROM (Confederaţia Patronală din Industria României).
Au împărtăşit din experienţa implementării unor proiecte similare Sara Rae - reprezentant Reid Kerr College din Scoţia, Joyce Amato - reprezentant Newham College din Anglia, Heidi Hoka - reprezentantul Asociaţiei Betania şi Mihaela Vonica - reprezentant Institutul Postliceal Phoenix. .
Obiectivele proiectului sunt: facilitarea accesului pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi, identificarea celor mai bune practici europene de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi, creşterea competenţelor, cunoştinţelor şi a stimei de sine a persoanelor cu handicap, medierea şi coordonarea reinserţiei sociale prin consolidarea relaţiei dintre mediul de afaceri şi persoanele cu dizabilităţi, conştientizarea societăţii civile cu privire la drepturile şi facilităţile de care ar trebui să beneficieze persoanele din grupul ţintă.
Conform coordonatorului de proiect, Stan Sergiu, echipa de proiect se va deplasa pentru vizite de lucru la partenerii transnaţionali în vederea schimbului de experienţă, va înfiinţa centre în trei dintre zonele de dezvoltare ale României - Bucureşti Ilfov (Bucureşti), Centru (Braşov) şi Sud Est (Constanţa) - în cadrul cărora vor fi realizate sesiuni de consiliere psihologică, profesională, mentorat, tutoriat şi sesiuni de formare profesională pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, se vor dezvolta parteneriate cu actori relevanţi din mediul economic şi campanii de conştientizare cu privire la drepturile persoanelor din grupul ţintă.
Grupul ţintă al proiectului este format din 800 de persoane cu dizabilităţi, selectate din zonele de dezvoltare Bucureşti Ilfov, Centru, Sud-Est şi Nord-Vest, după cum urmează: 200 de persoane cu dizabilităţi perceptiv vizuale, 200 cu dizabilităţi perceptiv auditive, 200 cu dizabilităţi perceptiv motorii şi 200 cu alte tipuri de dizabilităţi.
Toate aceste persoane vor beneficia de consiliere profesională şi psihologică în cadrul centrelor înfiinţate, iar 420 dintre acestea vor participa la cursuri de formare profesională.
'La finalul proiectului, Patronatul Medicinei Integrative va contribui la dezvoltarea economiei sociale prin cele trei centre formate pentru persoanele cu dizabilităţi, prin ghidul de bune practici cu privire la metodele de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi, prin parteneriatul cu actorii relevanţi din mediul economic şi prin consilierea a 800 de persoane cu handicap şi formarea a 420 dintre acestea în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii', a precizat Liviu Mandler, preşedinte preşedinte al PMI. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Patronatul Medicinei Integrative: 124 de persoane cu dizabilităţi aşteaptă reluarea plăţilor prin POSDRU Dintre cele 139 de persoane cu dizabilităţi care au urmat cursurile de formare profesională în cadrul unui proiect POSDRU cu finanţare europeană derulat de Patronatul Medicinei Integrative, doar 15 şi-au primit subvenţia cuvenită, ceilalţi 124 fiind în aşteptarea reluării plăţilor, a declarat, pentru...
Proiect european pentru persoane cu dizabilităţi Bucureşti, 21 sep /Agerpres/ - Patronatul Medicinei Integrative din România, membru al Confederaţiei CONPIROM, a prezentat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul 'Reţea regională pentru promovarea şi aplicarea conceptelor economiei sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială...
Patronatul Medicinei Integrative: Măsuri de asistenţă specială pentru angajarea persoanelor cu dizabilităţi Patronatul Medicinei Integrative (PMI) desfăşoară un proiect european amplu în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Comunicat de presă - Federaţia 'Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România' Lansare proiect 'Susţinere Economică şi Socială pentru persoane vulnerabile'
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...