Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Prefectul face apel pentru respectarea calendarului de preluare a spitalelor în administrare locală
vineri, 2 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reşiţa, 2 iul /Agerpres/ - Prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, a făcut un apel, vineri, la autorităţile locale, pentru respectarea calendarului de descentralizare întocmit de guvern în ceea ce priveşte preluarea spitalelor.
Demersul reprezentantului guvernului în teritoriu intervine pe fondul blocajului apărut în privinţa preluării în administrare locală a Spitalului municipal de urgenţă Caransebeş, după ce Consiliul Local a impus, printr-o Hotărâre, preluarea unităţii spitaliceşti, doar după achitarea integrală a tuturor datoriilor şi obligaţiilor conexe acestora, până în momentul semnării protocolului de primire-predare.
Aceeaşi hotărâre a Consiliului local din nr 152/29.06.2010 stipulează ca în protocolul de predare-primire să fie prevăzut expres că Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin îşi asumă toate obligaţiile care decurg din litigiile juridice şi financiare pentru întreaga activitate desfăşurată de spitalul caransebeşean, până la data semnării protocolului.
Referitor la obligaţiile de plată ale spitalului municipal, care figurează scriptic până la 31 martie, prefectul precizează că acestea sunt, de fapt, acoperite aproape în totalitate de plata serviciilor contractate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin, care se va realiza în perioada imediat următoare. El menţionează de asemenea că faţă de restul spitalelor din Caraş-Severin, situaţia Spitalului municipal este mult mai bună, această unitate neînregistrând datorii mari, mai ales raportat la structura acestei unităţi spitaliceşti ca nivel de competenţă.
El subliniază de asemenea că dată fiind descentralizarea, este de dorit ca aceste comunităţi locale să susţină financiar unităţile sanitare cu paturi, mai ales în ceea ce priveşte cheltuielile de întreţinere (administrative). AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Nou preşedinte la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Noul preşedinte-director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin este Tudoriţa Nicula, preşedinta filialei judeţene a femeilor social-democrate.
Caraş-Severin: Singura clinică de recuperare neuromotorie riscă să-şi închidă porţile Finanţarea unităţilor medicale din bugetul public a generat, la Reşiţa, un conflict între Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Caraş-Severin şi Asociaţia de Binefacere Pro Vitam, singura clinică de recuperare neuromotorie din judeţ.
Caraş-Severin: Situaţia spitalelor din judeţ, analizată de prefectul Octavian Ţunea şi senatorul Iosif Secăşan Lista unităţilor sanitare pe care Ministerul Sănătăţii le-a propus pentru comasare şi/sau reprofilare a fost publicată pe site-ul instituţiei, fapt ce a creat o serie de reacţii în judeţului Caraş-Severin, în acest judeţ fiind trecute pe listă pentru a fi reprofilate trei asemenea unităţi spitaliceşti...
Caraş-Severin: Datorii ale CJAS, pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin înregistrează, la această dată, obligaţii de plată restante la furnizorii de medicamente, pentru boli cronice utilizate în programele naţionale cu scop lucrativ, în sumă de aproape 4 milioane lei.
Caraş-Severin: Farmaciştii sunt nemulţumiţi de întârzierea cu care le sunt plătite serviciile Întârzierile cu care Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin efectuează plăţile pentru reţetele compensate şi concurenţa neloială din partea lanţurilor farmaceutice de pe piaţă ar putea duce la falimentarea farmaciilor de cartier, a avertizat Colegiul Farmaciştilor din judeţ.
Caraş-Severin: Memoriu pentru redeschiderea spitalului de la Bozovici Un memoriu adresat Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în vederea redeschiderii Spitalului Comunal Bozovici a fost întocmit marţi, la iniţiativa vicepreşedintelui PNL Sorin Frunzăverde, de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Direcţiei de Sănătate Publică, Casei Judeţene...