Cele mai citite
 


Vaslui: Serviciul de Ambulanţă este în alertă din cauza unei posibile viituri
vineri, 2 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 2 iul /Agerpres/ - Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Vaslui este în alertă din cauza unei viituri prognozate pentru acest sfârşit de săptămână pe râul Prut.
Conducerea SJA Vaslui a decis mobilizarea întregului personal de la Staţia Huşi până când meteorologii vor ridica avertizările în zonă.
'Oamenii noştri sunt disponibili în orice moment. Dacă Prutul va ieşi din albia sa şi va inunda case, iar oamenii vor avea nevoie de îngrijiri medicale, suntem pregătiţi să facem faţă situaţiei. Ambulanţierii, asistenţii medicali şi dispecerii au fost mobilizaţi, nimeni nu pleacă din oraş, pentru ca atunci când va fi cazul, dacă va fi cazul, să ne putem face datoria faţă de oameni aşa cum se cuvine', a declarat, vineri, Aurora Popa, directorul SJA Vaslui.
În două localităţi de pe Valea Prutului din judeţul Vaslui digurile ameninţate să fie sparte de apă au fost întărite.
În prezent, râul Prut are un debit de 450 mc/s, adică de patru ori mai mare decât debitul obişnuit.
În cazul în care Prutul se va revărsa, apa va inunda mai întâi aproximativ 5.000 de hectare de teren din zona dig-mal, zonă care a fost de altfel evacuată, de aici fiind mutate animalele, depozitele de lemne şi utilajele societăţilor care desfăşurau diferite activităţi în zonă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Gorj: Ambulanţa a intervenit în zilele de Paşte în 160 de cazuri, dintre care 22 de stări de ebrietate Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj a răspuns, în primele două zile de Paşte, la un număr de 160 de solicitări, peste 20 dintre acestea fiind stări de ebrietate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, şeful instituţiei, Marinică Niculescu.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă al Judeţului va avea un sistem de alertă în caz de catastrofe Managerul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Bihor, Gheorghe Pintea, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă de bilanţ, că instituţia va implementa în ianuarie un sistem de alertare generală a angajaţilor, numit 'butonul roşu', folosit doar în situaţii de catastrofe sau calamităţi.