Cele mai citite
 


Argeş: Sancţiuni administrative în cazul nou-născutului ars accidental în maternitate
vineri, 2 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Piteşti, 2 iul /Agerpres/ - Trei angajate ale spitalului din municipiul Câmpulung Muscel, două asistente şi o infirmieră, au primit vineri sancţiuni administrative în cazul nou-născutului care a suferit arsuri de gradele trei şi patru în timp ce se afla internat în secţia de neonatologie.
În urma anchetei efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş, s-a stabilit că arsurile au fost provocate de apa fierbinte scursă dintr-o sticlă pe care o infirmieră o aşezase în pătuţ, lângă fetiţa născută prematur, pentru a-i menţine temperatura corporală.
Infirmiera şi asistenta care răspundeau de sectorul în care s-a produs accidentul au fost sancţionate cu reţinerea a 10% din salariu pe o perioadă de trei luni, în timp ce în cazul altei asistente aflate în tură în secţia de neonatologie reţinerea va fi de doar 5%.
Incidentul produs pe 29 iunie este anchetat şi de poliţişti, care s-au autosesizat în acest caz.
'La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a stabilit ca pe 29 iunie, o tânără de 19 ani din comuna Mihăeşti a născut prematur o fetiţă în greutate de 2,4 kilograme. Din cauză că incubatoarele erau ocupate, nou-născutul a fost aşezat într-un pătuţ, iar infirmiera de serviciu, conform practicilor medicale, i-a pus lângă corp o sticlă din plastic de doi litri cu apă caldă, pentru menţinerea temperaturii corpului', se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.
Anchetatorii au stabilit că, în urma examinării copilului, la circa şase ore după naştere, au fost descoperite arsurile de gradele trei şi patru de pe corp, la nivelul cotului stâng şi şoldului stâng. A doua zi, pe 30 iunie, medicii au decis să transfere nou-născutul la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti.
'Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc evenimentul şi în funcţie de evoluţia stării de sănătate a nou-născutului se va face încadrarea juridică a faptei, urmând ca dosarul sa fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propuneri legale', a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, subinspectorul Robert Radu. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Argeş: Anchetă penală în cazul nou-născutului ars accidental în maternitate Poliţiştii din Câmpulung Muscel s-au sesizat din oficiu şi au deschis o anchetă penală în cazul nou-născutului în vârstă de doar o zi care a suferit arsuri de gradele trei şi patru în timp ce se afla internat în secţia de neonatologie a spitalului din localitate.
Comunicat de presă - IPJ Argeş Mandat pus în executare de poliţişti
Ministerul Sănătăţii: DSP a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului decedat la Spitalul din Curtea de Argeş Direcţia de Sănătate Publică Argeş a aplicat primele sancţiuni în cazul copilului de 7 ani decedat în Spitalul Municipal Curtea de Argeş, unitatea sanitară fiind amendată cu 10.000 de lei pentru management de caz defectuos, iar cei doi medici pediatri care au acordat asistenţă medicală şi au urmărit...
Comunicat de presă - IPJ Argeş Sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri
Argeş: Organizaţia "Salvaţi Copiii" a donat un ecograf performant secţiei de neonatologie a SJU din Piteşti Organizaţia "Salvaţi Copiii România" a donat miercuri secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Piteşti un ecograf performant, în valoare de 20.000 de euro.
Argeş: Un nou-născut a suferit arsuri în spital Piteşti, 30 iun /Agerpres/ - O fetiţă în vârstă de doar o zi, aflată în secţia de neonatologie a spitalului din Câmpulung Muscel, a suferit miercuri arsuri, după ce a fost atinsă accidental cu o sticlă de apă fierbinte, fiind transferată la o unitate medicală din Bucureşti pentru îngrijiri de specialitate...