Cele mai citite
 


CJAS avertizează medicii de familie
marţi, 7 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Suceava, 7 aprilie /Agerpres/ - Preşedintele CJAS Suceava, Cristina Iordăchel, a dat, luni, asigurări că populaţia va beneficia de asistenţă medicală din partea medicilor de familie şi după 1 aprilie.

''Referitor la faptul că, începând cu 1 aprilie, nu se va mai acorda asistenţa medicală gratuită, după cum au declarat medicii de familie, populaţia trebuie să stea liniştită, pentru că nu are nimeni niciun motiv de panică, deoarece în fiecare an de la înfiinţarea CJAS ne-am regăsit în aceeaşi situaţie, în sensul că, în ultimele 2 - 3 zile anterioare semnării unui nou contract, formalităţile legale de semnare a acestora încă nu erau definitivate, dar nu au existat niciodată disfuncţionalităţi'', a spus Iordăchel. Ea a adăugat că face apel la asiguraţii cărora li se vor refuza serviciile medicale, să depună în scris o plângere la CJAS, pentru a avea o evidenţa exactă a medicilor care nu au prestat servicii în primele zile ale lunii aprilie, iar în noul contract, ei nu vor fi plătiţi pentru aceste zile. Iordăchel a spus că în cursul acestei săptămâni, vor veni precizări referitoare la continuarea contractelor prin act adiţional pentru încă o perioadă sau la semnarea unui nou contract.

''În cazul în care medicii de familie refuză acordarea asistenţei medicale, sunt convinsă că vor fi preluate cazurile de urgenţă de către medicii specialişti şi spitale, care se află în aceeaşi situaţie. Ne aflăm în Postul Paştelui şi este un mare păcat să creăm panică printre oamenii bolnavi, mai ales că Jurământul lui Hipocrate, pe care l-a depus fiecare medic la debutul carierei, începe cu,, Primum non nocere", ceea ce înseamnă că, în primul rând, nu trebuie să faci rău", a spus Cristina Iordăchel. AGERPRES/ (Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Medicii de familie au de returnat CJAS aproape 400.000 lei pentru servicii neconforme Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a dispus, în urma controalelor efectuate anul trecut, recuperarea a aproximativ 600.000 lei de la furnizorii de servicii medicale, ponderea cea mai mare înregistrându-se în cazul medicilor de familie, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ...
Suceava: CJAS nu are buget pentru medicina dentară Directorul Casei judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, Adela Elena Băişanu, a declarat, marţi, că instituţia pe care o coordonează nu dispune de buget alocat pentru furnizorii de servicii medicale dentare pentru luna aprilie, iar bugetul pentru anul 2013, pentru toate tipurile de asistenta...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Suceava: Punctul de asistenţă medicală din PTF Siret este funcţional, a anunţat prefectul Punctul de asistenţă medicală, al cărui înfiinţare s-a decis în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, este funcţional începând de sâmbătă, persoanele care intră în ţară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.
Suceava: Doar un medic de familie nu a semnat contractul cu CJAS Un singur medic de familie din judeţul Suceava a renunţat voluntar să semneze contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul CJAS Suceava, Cristian Bleorţu.
Suceava: Bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, suplimentat cu 10% CNAS a suplimentat cu 10% bugetul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava pentru acest an, respectiv cu 36.044.220 lei, a declarat, vineri, directorul CJAS Suceava, Adela Băişanu.