Cele mai citite
 


Vasile Astărăstoae: Descentralizarea, o încercare de a transfera responsabilitatea
vineri, 2 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 2 iul /Agerpres/ - Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat, vineri, la Ploieşti, în cadrul unei conferinţe de presă, că descentralizarea sistemului sanitar reprezintă o încercare de a transfera responsabilitatea, acesta precizând că, în noile condiţii, vor fi cazuri de localităţi care nu vor putea susţine financiar unităţile preluate.
De asemenea, Astărăstoae a tras un semnal de alarmă cu privire la numărul de precontracte pentru locuri de muncă în străinătate care au fost semnate de medicii români la târgurile de joburi.
Potrivit acestuia, numai în 2010, la târgurile de joburi au fost semnate 6.900 de astfel de documente, urmând ca medicii să îşi facă echivalarea şi să îndeplinească condiţiile cerute de angajatori.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România participă, la Ploieşti, la Conferinţa Naţională de Medicina Familiei, care are drept temă 'Patologia vârstnicului'.
În cadrul evenimentului la care s-au înscris 800 de medici din ţară şi din străinătate vor avea loc nouă sesiuni pe diverse arii ale patologiei, cum ar fi cea digestivă, cea neurologică sau cea oncologică.
Lucrările conferinţei sunt susţinute de medici de familie practicieni, medici de altă specialitate, dar şi de cadre universitare, iar programul le va oferi participanţilor ocazia de a-şi actualiza cunoştinţele şi practicile utile în progresul pacienţilor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: A început Conferinţa Naţională de Medicina Familiei Ploieşti, 1 iul /Agerpres/ - Conferinţa Naţională de Medicina Familiei, care se desfăşoară în perioada 1-4 iulie, la Ploieşti, şi-a deschis, joi, lucrările, în prezenţa preşedinţilor Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, al Societăţii Naţionale a Medicinei de Familie, Rodica Tănăsescu...
Brăila: S-a deschis conferinţa naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' Conferinţa naţională 'Medicina de familie - prima linie în asistenţa medicală' s-a deschis vineri, la Teatrul 'Maria Filotti' din Brăila, în prezenţa preşedintelui Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoae şi a sute de medici de diverse specialităţi din ţară şi din străinătate.
Preşedintele CMR,Vasile Astărăstoae: Medicii pleacă să lucreze în străinătate pentru că nu mai suportă atmosfera din România Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, la Constanţa, că 11.200 de medici români figurau la data de 1 ianuarie 2012 că lucrează în ţările dezvoltate ale OECD, iar în următoarele trei luni alţi 1.014 medici au plecat în străinătate, în primul rând ''pentru...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România: Sunt profund mâhnit de mesajul negativ al preşedintelui Preşedintele Colegiului Medicilor din România, (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că este profund mâhnit de mesajul negativ transmis de preşedintele Traian Băsescu cadrelor medicale.
Preşedintele Colegiului Medicilor din România vrea ca UE să compenseze cheltuielile cu studiile medicilor migranţi Uniunea Europeană trebuie să compenseze, sub diferite forme, cheltuielile educaţionale pentru absolvenţii facultăţilor de medicină din România care aleg să lucreze în statele europene, a declarat, duminică, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa"...