Cele mai citite
 


Epidemie de febră dengue în Brazilia
sâmbătă, 3 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rio de Janeiro, 3 iun /Agerpres/ - O creştere importantă a cazurilor de febră dengue se înregistrează în statul brazilian Mato Grosso, informează departamentul local al sănătăţii. Potrivit autorităţilor locale, în primele şase luni ale acestui an boala a afectat 39.552 de oameni, iar 42 de persoane au murit, informează RIA Novosti.
Principalul factor de risc este, potrivit specialiştilor, acumularea de apă pluvială în adâncituri aflate sub cerul liber. Apa stătătoare este o condiţie majoră pentru înmulţirea ţânţarului Aedes Aegypti, principalul transmiţător al acestei maladii virale.

Febra dengue a fost adusă în Brazilia în secolul al XIX-lea de originari din Asia. În anii 1950, datorită măsurilor sanitare eficiente, se reuşise eradicarea bolii, însă în anii 1980 virusul şi-a făcut din nou apariţia în această ţară.

În fiecare an, febra dengue ucide mii de oameni în regiunile tropicale ale lumii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă epidemie de febră dengue în Brazilia Brazilia înregistrează o nouă epidemie de febră dengue, maladie virală transmisă prin muşcătura unui ţânţar, numărul deceselor consemnate în primele trei luni din 2013 depăşindu-l deja pe cel din întreg anul 2012, transmite AFP, citând un comunicat al Ministerului Sănătăţii de la Brasilia.
Brazilia a decretat alertă de febră dengue în sute de oraşe Brazilia a emis o avertizare de febră dengue pentru cel puţin 340 de oraşe de teama unui focar, au anunţat joi autorităţile guvernamentale, citate de agenţia Xinhua.
Epidemie de febră dengue la Rio de Janeiro Brasilia, 26 apr /Agerpres/- O epidemie fără precedent de febră dengue a fost declarată marţi în oraşul brazilian Rio de Janeiro, unde peste 50.000 de cazuri au fost înregistrate în acest an, dintre care 500 în ultima săptămână, transmite AFP.
Brazilia: Ţânţarii modificaţi genetic au redus numărul de cazuri de febră dengue cu 91% într-un an Ţânţarii modificaţi genetic, eliberaţi în Brazilia de către compania britanică Oxitec, au reuşit să reducă numărul de cazuri de febră dengue cu 91% într-un an, au indicat joi surse oficiale, citate de Xinhua.
Brazilia garantează Uniunii Europene că virusul Zika nu va afecta Jocurile Olimpice de la Rio Ministrul Sănătăţii din Brazilia, Marcelo Castro, s-a întâlnit marţi cu ambasadorii ţărilor din Uniunea Europeană, cărora le-a garantat că actuala epidemie provocată de virsul Zika nu va afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, programate între 5 şi 21 august.
China/Guangzhou: Peste 400 de cazuri de febră dengue înregistrate de la sfârşitul lunii iunie Cel puţin 400 de persoane au fost infectate cu virusul febrei dengue la Guangzhou, capitala provinciei chineze Guangdong, de la sfârşitul lunii iunie, ceea ce înseamnă de cel puţin trei ori mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, fapt ce a făcut să crească îngrijorarea autorităţilor...