Cele mai citite
 


Cluj: Pacienţi veniţi de la sute de kilometri pentru a fi operaţi de prof. univ. dr. Ion Coman
sâmbătă, 3 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Cluj-Napoca, 3 iul /Agerpres/ - Cursul internaţional de chirurgie laparoscopică şi robotică organizat de profesorul universitar doctor Ion Coman, şeful secţiei de Urologie al Spitalului Municipal Cluj, a continuat sâmbătă cu noi prezentări în sala de proiecţie, pe ecran fiind proiectate intervenţii chirurgicale complicate realizate de specialişti români şi străini.

Pacientul Viorel Făiniţă, şef de producţie la Societatea Română de Radiodifuziune, operat vineri de prof. dr. Coman, a declarat, pentru AGERPRES, că a venit de la Bucureşti, de la 500 de kilometri distanţă, pentru a fi operat special de reputatul profesor clujean.
'Post-operator, mă simt excelent. Mâine pot să urc pe Himalaya. Eu am mai fost operat de colecist şi pot să spun că am trecut printr-o experienţă chirurgicală, dar spre deosebire de prima, aceasta este sută la sută diferită', a susţinut pacientul.
El spune că boala de care suferea nu a avut manifestări dureroase, se dezvolta lent, dar pentru că în 2009 şi-a făcut analizele şi acestea nu au ieşit la parametri normali, s-au descoperit şi anomalii funcţionale.
'S-au formulat opţiunile, cu toate variantele, iar dintre cele care mi-au fost prezentate am ales-o pe aceasta, cu prof. Coman şi robotul, în urma explicaţiilor care mi-au fost date cu foarte multă competenţă', a spus Viorel Făiniţă, care susţine că 'întreg curajul vine de la medic'.
Duminică, reputatul profesor universitar clujean va opera un copil de 13 ani din Baia Mare, care are grave probleme renale. Copilul a asistat sâmbătă la proiecţie şi a văzut, practic, operaţia care i se va realiza.
'Profesorul Coman este cel mai bun prieten al meu', spune copilul, precizând că a venit de la Baia Mare la sfatul bunicii sale, care s-a interesat de cea mai bună soluţie operatorie.
Profesorul universitar Ion Coman a declarat, pentru AGERPRES, că pacientul său de 13 ani colaborează excepţional cu medicii, este foarte curajos şi foarte inteligent şi a devenit prietenul întregii echipe operatorii. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Cursuri de chirurgie laparoscopică şi robotică susţinute de specialişti de renume mondial Specialişti de renume mondial în chirurgia laparoscopică şi robotică vor susţine, vineri şi sâmbătă, la Secţia Clinică de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, cursuri de profil, însoţite de transmisii directe pe ecran, în sistem 3 D (tridimensional), din blocul operator.
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Cluj: 70 de intervenţii chirurgicale cu robotul da Vinci, în şapte luni, la Spitalul Municipal Cluj-Napoca, 3 iul /Agerpres/ - Din luna decembrie 2009, când la Spitalul Municipal a intrat în funcţiune robotul da Vinci, în unitatea sanitară au fost efectuate aproximativ 70 de intervenţii de chirurgie generală, urologie şi ginecologie, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul clinicii, prof...
Prof. Victor Matei Deliu: Clinicile medicale fără un robot da Vinci vor fi în afara pieţei Cluj-Napoca, 4 iul /Agerpres/ - Unităţile sanitare care nu vor fi dotate cu un robot da Vinci în blocul operator riscă să rămână în afara pieţei serviciilor medicale peste patru-cinci ani, avertizează prof. univ. dr. Victor Matei Deliu - unul dintre cei mai mari urologi cu expertiză în robotica medicală...
Cluj: Simpozionul internaţional 'Progrese în uro-oncologie II' Specialişti de prestigiu din ţară şi din străinătate participă, începând de joi, timp de trei zile, la Simpozionul cu tema "Progrese în uro-oncologie II", organizat Centrul de Chirurgie Robotică al Spitalului Clinic Municipal, în parteneriat cu Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.
Prof. Ottavio de Cobelli: Şcoala medicală urologică din Cluj-Napoca e deja de talie mondială Cluj-Napoca, 3 iul /Agerpres/ - Şcoala medicală urologică de la Cluj-Napoca este fantastică, este deja de talie mondială, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul Diviziei de Urologie a Institutului European Oncologic din Milano (Italia), prestigiosul prof. univ. dr. Ottavio de Cobelli.