Cele mai citite
 


Rolul părinţilor pentru o viaţă sănătoasă a copilului
sâmbătă, 3 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Mama si copilul
 

Ediţia din acest an a conferinţei 'Bebe sănătos' a abordat subiecte privind nutriţia bebeluşilor, tratamente homeopate, care este cea mai bună metodă pentru a naşte - pe cale naturală sau prin cezariană.

Dr. Florin Popescu de la Spitalul ''Filantropia'' a subliniat, în intervenţia sa, că în ultima vreme se apelează din ce în ce mai mult la cezariană. Procentul femeilor care fac cezariană în SUA şi Marea Britanie este de 30%, în timp ce în România este mai mare.
Medicul a spus că este de preferat naşterea naturală, întrucât cea prin cezariană dă un disconfort mai mare, pe lângă operaţia în sine, recuperarea este mai dificilă, iar lactaţia se instalează mai târziu decât în cazul unei naşteri naturale. Pot apărea complicaţii chiar în timpul intervenţiei. În plus au de suferit şi bebeluşii, existând pericolul să le fie afectate căile respiratorii şi să facă astm.
Florentina Creţu de la Milupa a făcut referire la o nutriţie echilibrată, accentuând asupra necesităţii unei alimentaţii sănătoase pentru bebeluşi. Aceasta a subliniat că în perioada 1 - 3 ani copiii cresc cel mai mult şi de aceea este necesară o alimentaţie bine structurată şi sănătoasă.
Potrivit unui studiu realizat de Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului în 2009, 59,3% dintre nou-născuţii din România suferă de carenţe de fier, din cauză că se introduce laptele de vacă în primul an de viaţă, în condiţiile în care acesta este sărac în fier, a afirmat Florentina Creţu. Ea a subliniat că din acest motiv este nevoie de lapte îmbunătăţit, un copil în Europa consumând 350 - 500 mililitri de lapte pe zi.
Referindu-se la tratamentele homeopate, dr. Alexandra Ghelmenţ a declarat că acestea sunt tot mai folosite atât de copii, cât şi de adulţi. Ea a adăugat că aceste tratamente sunt pentru infecţii respiratorii, afecţiuni gastrice, parazitoze, obstrucţii nazale pentru creşterea imunităţii, erupţii cutanate, dar şi pentru erupţii dentare. Medicul a subliniat că tratamentele homeopate trebuie făcute cu avizul medicului.
Conferinţa 'Bebe sănătos' reprezintă o importantă şi accesibilă sursă de informare în domeniul creşterii şi îngrijirii copilului.
Evenimentul, care este interactiv, se adresează părinţilor care nu au acces permanent la specialişti şi vor să cunoască atât alternativele, cât şi cele mai bune soluţii pentru creşterea copiilor. Tematica acestei ediţii a fost 'Rolul părinţilor în fundamentarea unei vieţi sănătoase a copilului'.
La conferinţă a participat şi grupul de copii Contrapunct, care a prezentat un program de cântece şi dansuri, urmate de concursuri cu premii, tombole. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cezariana nu este o opţiune lipsită de riscuri pentru sănătatea viitoare a bebeluşului (studiu) Copiii născuţi prin cezariană prezintă un risc cu 20% mai mare să sufere de alergii, astm sau diabet decât cei veniţi pe lume pe cale naturală. Ei au şi un risc mai mare de obezitate, a spus miercuri profesorul Yvan Vendeplas, şef la serviciul general de la Clinicii de copii din cadrul Spitalului universitar...
Naşterile prin cezariană pot creşte riscul de astm, diabet şi obezitate la nou-născuţi Operaţia cezariană poate duce la naşterea unor copii vulnerabili la probleme de sănătate cronice cum sunt astmul, diabetul şi obezitatea, conform unui studiu publicat în 'British Medical Journal', informează Reuters.
Burlea (Societatea Română de Pediatrie): Primele 1.000 de zile din viaţa copilului - cele mai importante Primele o mie de zile din viaţa copilului sunt cele mai importante, în timpul sarcinii femeia trebuind să primească vitamina D, fier, calciu, acest lucru fiind o garanţie că dezvoltarea fătului va fi optimă, a afirmat marţi prof. dr. Marin Burlea, preşedintele Societăţii Române de Pediatrie, cu prilejul...
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
Premieră în SUA: O femeie cu cinci transplanturi a putut aduce pe lume un copil perfect sănătos O femeie originară din Qatar, Fatema Al Ansari (26 de ani), beneficiara a cinci organe transplantate, a reuşit să aducă pe lume un copil absolut sănătos, la Miami. Este primul caz de acest gen în lume, au declarat medicii care au asistat naşterea prin cezariană, la conferinţa de presă susţinută miercuri...
Sănătatea şi nutriţia copilului România este în continuare statul european cu cea mai mare rata a mortalităţii infantile, în decembrie 2010 înregistrându-se 13 decese 0-1 an la o mie de nou-născuţi, iar în ianuarie 2011 de 12,2 la mie.