Cele mai citite
 


Spitalele nu fac faţă datoriilor pe care le au
marţi, 7 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Botoşani, 7 aprilie /Agerpres/ - Spitalele din judeţul Botoşani nu pot să-şi achite datoriile către furnizorii de medicamente, din cauza întârzierii aprobării bugetelor, transmite corespondentul AGERPRES.

Pentru că sumele pe care le-au primit în primul trimestru de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) au fost sub nivelul cheltuielilor, unităţile spitaliceşti au înregistrat datorii foarte mari către furnizorii de medicamente şi alimente.

Spitalul de Psihiatrie a acumulat datorii de 1,8 milioane de lei, în condiţiile în care fondurile asigurate de CJAS au acoperit doar cheltuielile salariale şi cele de hrană. Directorul spitalului, Nicolae Vlad, susţine că pentru evitarea înrăutăţirii situaţiei financiare, CJAS trebuie să suplimenteze alocaţiile bugetare repartizate spitalului.

''Nu ne încadrăm în tariful de acum. Avem datorii, furnizorii îşi cer banii şi pe bună dreptate. Pe toţi îi ţinem cu plata la limita legalităţii, astfel încât să nu ne poată da în judecată'', a afirmat Vlad.

Şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie înregistrează plăţi restante către furnizori. Directorul Ladislau Szente susţine că a primit somaţii de plată de la firmele cu care se află în contract şi că nu poate onora plăţile. Furnizorul de pâine a ameninţat că va renunţa la furnizare, în cazul neachitării imediate a restanţelor.
''La utilităţi nu sunt probleme cu plăţile, pentru că aici sunt calculate penalităţi şi nu ne convine să nu plătim, pentru că se ajunge în situaţia ca penalităţile să depăşească sumele lunare de achitat. Avem însă probleme cu furnizorii de medicamente, material sanitar şi alimente. Oricum, până la repartizarea bugetului toate spitalele sunt cu datorii mari'', a afirmat Ladislau Szente, care aşteaptă ca bugetul CJAS să fie stabilit imediat după 1 aprilie.

De asemenea, directorul Spitalului Judeţean ''Mavromati'', Doru Muntianu, a solicitat furnizorilor săi să accepte întârzierea plăţilor, până la aprobarea bugetelor. AGERPRES/(Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Datorii ale CJAS, pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin înregistrează, la această dată, obligaţii de plată restante la furnizorii de medicamente, pentru boli cronice utilizate în programele naţionale cu scop lucrativ, în sumă de aproape 4 milioane lei.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, refuzat de Casa de Asigurări la decontarea a 4,7 milioane de lei Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani va trebui să acopere din bugetul propriu costurile de internare a peste 4.000 de pacienţi, după ce unitatea medicală a depăşit plafonul maxim de internări contractat, în 2011, cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a declarat, miercuri,...
Brăila: Datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate luni de directorul instituţiei, Camelia Nedelcu.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Botoşani: Medic de familie sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate pentru nerespectarea programului de lucru Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru că nu şi-a respectat programul de lucru.
Botoşani: Sanatoriul de neuropsihiatrie Podriga ar putea fi închis Botoşani, 13 iun/ Agerpres/- Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Gheorghe Sorescu, avertizează asupra riscului închiderii Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, ca urmare a lipsei de finanţare a acestuia.