Cele mai citite
 


Cluj: Vom încerca să punem în practică la Spitalul din Vârşeţ cele învăţate la Cluj-Napoca, spune dr. Gligorie Almăjan
duminică, 4 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cluj-Napoca, 4 iul /Agerpres/ - Am văzut în demonstraţiile medicale de chirurgie robotică de la Secţia de Urologie a Spitalului Municipal că un specialist poate face minuni cu robotul da Vinci, a declarat pentru AGERPRES medicul Gligorie Almăjan din Vîrşeţ (Serbia).
''Impresia este extraordinară. A fost un curs de foarte înaltă ţinută, nu mi-am putut imagina că s-a ajuns la acest nivel tehnic şi că putem urmări în sistem 3 D şi cu explicaţii de specialitate ce se întâmplă în blocul operator. Vom încerca să punem în practică la Spitalul din Vârşeţ cele învăţate la acest curs. O parte dintre cursanţi rămânem în continuare la Cluj-Napoca, pentru a lucra împreună cu profesorul Ioan Coman'', a spus dr. Gligorie Almăjan.
El a precizat, totodată, că este de origine română, a absolvit Facultatea de Medicină din Timişoara şi a urmat specializarea în acest oraş, mentorul său fiind profesorul Petru Drăgan.
Medicul din Vîrşet a asistat, vineri şi sâmbătă, la demonstraţiile medicale de la Secţia de Urologie a Spitalului Municipal şi a afirmat că a fost încântat să vadă că ''un robot da Vinci îl ajută pe medic să execute manevre de o precizie extraordinară''.
''În viitorul apropiat, fie că vom veni noi mai des la Cluj-Napoca, fie îl vom invita pe profesorul Ioan Coman la Vârşeţ. În urmă cu cinci ani, în clinica în care lucrez nu se adoptase chirurgia laparoscopică. Este foarte important să înveţi de la cel mai bun. Avem prilejul şi ajutorul acesta. Pentru profesorul Ioan Coman nu există 'nu ştiu' şi 'nu se poate'. Este important să mergi întotdeauna înainte'', susţine dr. Gligorie Almăjan.
El consideră că ''şcoala medicală clujeană este cea mai bună nu doar din România, dar şi din regiune''.
''Este un fapt deja recunoscut în mediul universitar. Pe de altă parte, sora mea, care este mai tânără cu zece ani decât mine, a absolvit Facultatea de Stomatologie la Cluj-Napoca şi mi-a vorbit de foarte multe ori de exigenţele profesorilor şi despre nivelul de pregătire pe care un tânăr trebuie să îl atingă la absolvire'', a arătat dr. Gligorie Almăjan.
Specialişti de renume mondial în chirurgia laparoscopică şi robotică au susţinut vineri şi sâmbătă, la Secţia Clinică de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, cursuri de profil, însoţite de transmisii directe în sistem 3D (tridimensional), în premieră mondială, pe ecranul din sala de proiecţii. La curs au participat aproximativ 50 de medici din Italia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova şi România.
Invitaţi speciali ai evenimentului medical de la Cluj-Napoca au fost doi reputaţi specialişti care conduc Divizia de Urologie a Institutului European Oncologic de la Milano (Italia), prof. univ. dr. Ottavio de Cobelli şi prof. univ. dr. Victor Matei Deliu.
''Acţiunea de la Cluj-Napoca se integrează eforturilor Institutului European Oncologic din Milano de a lărgi sistemul performant de operaţii cu ajutorul robotului da Vinci, în România şi în estul Europei. Este important ca doctorii să vadă ce se întâmplă efectiv în timpul operaţiei'', a declarat pentru AGERPRES profesorul de Cobelli.
Cursul a fost organizat din iniţiativa şefului Secţiei Clinice de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, cu sprijinul Institutului European Oncologic şi Universităţii din Milano. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: 70 de intervenţii chirurgicale cu robotul da Vinci, în şapte luni, la Spitalul Municipal Cluj-Napoca, 3 iul /Agerpres/ - Din luna decembrie 2009, când la Spitalul Municipal a intrat în funcţiune robotul da Vinci, în unitatea sanitară au fost efectuate aproximativ 70 de intervenţii de chirurgie generală, urologie şi ginecologie, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul clinicii, prof...
Cluj: Cursuri de chirurgie laparoscopică şi robotică susţinute de specialişti de renume mondial Specialişti de renume mondial în chirurgia laparoscopică şi robotică vor susţine, vineri şi sâmbătă, la Secţia Clinică de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, cursuri de profil, însoţite de transmisii directe pe ecran, în sistem 3 D (tridimensional), din blocul operator.
Congresul Internaţional de Chirurgie Robotică, în premieră în România Cea de-a IV-a ediţie a Congresului Internaţional de Chirurgie Robotică se va desfăşura în România, în perioada 29 - 31 octombrie, reunind peste 300 de participanţi, au informat organizatorii.
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Cluj: Simpozionul internaţional 'Progrese în uro-oncologie II' Specialişti de prestigiu din ţară şi din străinătate participă, începând de joi, timp de trei zile, la Simpozionul cu tema "Progrese în uro-oncologie II", organizat Centrul de Chirurgie Robotică al Spitalului Clinic Municipal, în parteneriat cu Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.
Cluj: Prof.dr. Ionel Sinescu: Tinerii specialişti români pot oricând să se angajeze în urologia performantă Comunitatea medicală de urologie din România este bine inserată în cea europeană, iar chirurgia robotică este un mare pas în specialitate atât pentru pacienţi, dar şi cu un impact considerabil asupra specialiştilor tineri, apţi în orice moment să se angajeze în urologia performantă, modernă, apreciază...