Cele mai citite
 


Brăila: Dig din saci de nisip în dreptul Spitalului 'Sfântul Pantelimon'
luni, 5 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila, 5 iul /Agerpres/ - Un dig format din saci de nisip a fost construit în dreptul Spitalului 'Sfântul Pantelimon' din Brăila, pentru ca apele Dunării, care înaintează spre oraş, să nu pătrundă în această unitate spitalicească.
Digul are o înălţime de 30 de centimetri şi a fost ridicat de jandarmi şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, care au construit şi digul de protecţie de pe Faleza Dunării, în lungime de un kilometru, format din peste 5.000 de saci de nisip.
Apele Dunării înaintează pe zi ce trece în municipiul Brăila, inundând mare parte din clădirile aflate pe faleză, zona liberă, portul, docurile, mai multe străzi care duc spre Dunăre, băncile şi aleile de promenadă de pe faleză, terasele aflate pe malul Dunării, precum şi pontoanele care făceau legătura cu restaurantele plutitoare.
Străzile Împăratul Traian, Danubiului şi o parte din Anghel Saligny sunt impracticabile, apa a înconjurat Căpitănia Portului, sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională, restaurantul 'Marinarul', a ajuns până la treptele Centrului de Dializă şi înaintează spre Moara 'Violatos' şi patinoarul şi baza sportivă din Grădina Mare.
Dunărea a depăşit luni la Brăila cu 10 centimetri cota istorică din 2006, înregistrându-se 709 centimetri, la un de debit de 15.040 de metri cubi pe secundă, iar prognozele indică o creştere a nivelului fluviului de până la 733 de centimetri pe 9-10 iulie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: A fost instituit serviciul de permanenţă în toate primăriile, ca urmare a Codului Portocaliu de ninsoare Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a dispus vineri, în şedinţă extraordinară, instituirea serviciului de permanenţă în toate primăriile din judeţ, ca urmare a atenţionării de Cod Portocaliu de ninsoare şi vânt, emisă pentru perioada 16 ianuarie, ora 20,00 - 17 ianuarie, ora 20,00.
Brăila: O treime a autovehiculelor aflate în dotarea ISU au durata normală de funcţionare depăşită Aproximativ o treime din autovehiculele aflate în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila au durata normală de funcţionare depăşită, potrivit unui bilanţ prezentat marţi de instituţie.
Brăila: Autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică, în dotarea ISU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a fost dotat cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică (CNBR), pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre.
ISU Brăila a fost solicitat în peste 4.600 situaţii de urgenţă, din care 3.900 cazuri SMURD ISU Brăila a fost solicitat să intervină anul în peste 4.600 situaţii de urgenţă, în medie câte 13 pe zi, din care 3.900 cazuri pentru SMURD, potrivit informaţiilor făcute publice marţi de şeful ISU Brăila, lt.col. Cristian Ion.
Brăila: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, dotat cu şapte autospeciale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a fost dotat vineri cu şapte autospeciale, achiziţionate cu peste 4,5 milioane lei, în cadrul Programului Operaţional Regional.
Brăila: SMURD Făurei a devenit operaţional Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a inaugurat vineri Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Făurei, investiţie realizată prin Programul Operaţional Regional pentru Situaţii de Urgenţă.