Cele mai citite
 


Neamţ: Descentralizarea spitalelor s-a încheiat
marţi, 6 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Descentralizarea spitalelor din judeţul Neamţ s-a încheiat luni, odată cu semnarea protocolului de predare-primire între Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) şi Consiliul Judeţean pentru Spitalul judeţean de urgenţă Piatra Neamţ şi Spitalul de boli cronice psihice 'Sfântul Nicolae' din Roman.
Celelalte spitale care au trecut în subordinea administraţiilor locale sunt la Roman, Târgu Neamţ, Roznov şi Bicaz.
'Este un moment istoric pentru sistemul sanitar pentru că, din punctul nostru de vedere, această descentralizare va îmbunătăţi gradul de satisfacţie al pacienţilor', a declarat doctorul Dan Morenciu, directorul ASP Neamţ.
Consiliul Judeţean Neamţ a devenit administratorul a două spitale, pentru care vor fi elaborate planuri pe termen scurt, mediu şi lung.
'Prin trecerea celor două spitale şi a faptului că vom putea decide noi va creşte calitatea actului medical, dar se vor îmbunătăţi şi condiţiile de cazare şi hrană a pacienţilor. Vrem ca pacienţii să aibă medicamente, să aibă mâncare mai bună, curăţenie, dar şi o comunicare civilizată din partea infirmierelor, asistentelor medicale şi chiar a directorilor. Suferim din acest punct de vedere, al comunicării', a declarat preşedintele CJ Neamţ, Vasile Pruteanu.
Conducerea CJ Neamţ a adăugat că actualii directori ai spitalelor din subordinea instituţiei nu vor fi schimbaţi şi vor primi 'un cec în alb'.
În privinţa investiţiilor, Vasile Pruteanu a anunţat că deja vor începe procedurile de licitaţii pentru modernizarea mai multor secţii ale spitalului din Piatra Neamţ.
'Deja au fost cumpărate 70 de tensiometre cu stetoscop, 8 aparate performante EKG şi urmează achiziţionarea unui aparat de radiologie. S-a achiziţionat pentru tot spitalul lenjerie de pat nouă. Urmează modernizări la secţiile de pediatrie, cardiologie, la faţada spitalului dar şi a centralei termice şi staţiei de pre-epurare a apelor uzate', a declarat Vasile Pruteanu.
Preşedintele CJ Neamţ a declarat că peste 3 luni va prezenta o situaţie detaliată a investiţiilor realizate la cele două spitale preluate de instituţia pe care o conduce.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ vrea să angajeze doi neurochirurgi Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Emilia Arcan, a solicitat întrunirea membrilor Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean pentru a găsi soluţii în rezolvarea crizei de personal de specialitate. Astfel, în prima şedinţă a Consiliului Judeţean se va supune dezbaterii consilierilor aprobarea...
Neamţ: Conducerea CJ nu este mulţumită de stadiul investiţiilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Preşedinta CJ Neamţ, Emilia Arcan, este nemulţumită de modul în care se derulează investiţiile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.
Neamţ: Dispută preşedintele CJ - consilieri PSD privind garantarea achiziţionării unui computer tomograf de către SJU Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ a aprobat, vineri, garantarea achiziţionării de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a unui computer tomograf în valoare de 5,4 milioane lei, după ce proiectul de hotărâre a iscat o serie de controverse între grupul consilierilor social-democraţi şi preşedintele...
Mugur Cozmanciuc (PNL): Avem nevoie de un Pact pentru Sănătate în judeţul Neamţ asumat de toate partidele Judeţul Neamţ are nevoie urgentă de un Pact pentru Sănătate care să conţină soluţii concrete şi să fie asumat de toate partidele, a declarat, marţi, deputatul Mugur Cozmanciuc, preşedinte al PNL Neamţ şi candidat la Consiliul Judeţean.
Neamţ: CJ a achitat datoria de aproape 17 milioane de lei pe care o avea Spitalul Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Neamţ a reuşit să achite datoria de 16,7 milioane de lei pe care Spitalul de Urgenţă Piatra Neamţ o avea către diverşi furnizori de servicii, a declarat joi pentru AGERPRES preşedintele CJ, Culiţă Tărâţă.
Neamţ: La Spitalul Judeţean de Urgenţă nu se mai fac angajări din cauza lipsei fondurilor salariale Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ nu mai face angajări pe termen nelimitat, a declarat, miercuri, în şedinţa Consiliului Judeţean, consilierul Dan Vasile Constantin, membru al Consiliului de Administraţie al unităţii sanitare.