Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii a reînceput vaccinarea BCG
marţi, 6 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii (MS), prin Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a organizat în principalele maternităţi din Capitală alte cinci centre unde se va efectua vaccinarea BCG a copiilor născuţi în perioada februarie-iunie a.c.
Pentru imunizarea nou-născuţilor, începând de luni, mamele se pot adresa centrelor din maternităţile ''Panait Sârbu'', ''Caritas'', ''Filantropia'', ''Pantelimon'' şi ''Bucur'', dacă se prezintă cu carnetul de vaccinare al copilului având CNP-ul acestuia şi trimitere de la medicul de familie cu ultimele vaccinări realizate.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a vizitat, luni, centrul de la Spitalul Universitar Bucureşti în care se realizează recuperarea la vaccinare anti-tuberculoză a nou-născuţilor.
''De astăzi am reînceput vaccinarea BCG. Avem suficiente doze de vaccin anti-tuberculoză, toate cele 1 milion de doze achiziţionate prin UNICEF fiind repartizate. În Bucureşti, vaccinarea BCG se va face în centrele speciale de vaccinare pe care le-am deschis, iar în ţară recuperarea la vaccinare a nou-născuţilor se va face fie în centre de vaccinare organizate în maternităţi, cum este exemplul Capitalei, fie la medicii de familie'', a declarat, cu acest prilej, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Până la ora 12, când a sosit ministrul Sănătăţii la centrul de la Spitalul Universitar Bucureşti primiseră dozele de vaccin 20 de copii. În prezent există aproximativ 60.000 de nou-născuţi care trebuie vaccinaţi.
Ministerul Sănătăţii a transmis, săptămâna trecută, în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă pentru derularea în bune condiţii a campaniei de vaccinare.
Vaccinul BCG este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a tuberculozei şi se administrează la nou-născuţi în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul naţional de imunizare al MS şi este gratuit.
Deoarece producătorul român de vaccin BCG, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino nu a mai primit autorizaţie de producţie. La propunerea ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern pentru achiziţionarea de vaccin BCG cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), organizaţie interguvernamentală internaţională constituită de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Bugetul alocat pentru achiziţia dozelor de vaccin a fost de 81.732,50 dolari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză Ministerul Sănătăţii a achiziţionat un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) cu ajutorul UNICEF, care vor ajunge în România în maxim 10 zile, a anunţat MS printr-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.
Executivul a aprobat hotărârea pentru achiziţionarea de vaccin BCG Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, hotărârea privind achiziţionarea de către Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), a vaccinului BCG, folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei.
Peste 11.000 de nou-născuţi imunizaţi în prima săptămână de vaccinare BCG Peste 11.000 de nou-născuţi au fost vaccinaţi în prima săptămână după ce Ministerul Sănătăţii a reînceput procesul de imunizare împotriva tuberculoziei.
Vaccinarea anti-TBC a nou-născuţilor, amânată până în aprilie Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei va fi reluată în luna aprilie, atunci când Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare ''Cantacuzino'', care este producătorul vaccinului, va pune în funcţiune noua linie tehnologică pentru reluarea producţiei, informează...
Suceava: DSP va primi peste 5.100 doze de vaccin hexavalent de la Ministerul Sănătăţii Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava va primi de la Ministerul Sănătăţii (MS), la sfârşitul săptămânii viitoare, 5.163 de doze de vaccin hexavalent, ce vor fi distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea copiilor cu vârste de până la un an, începând cu data de 24 octombrie, a declarat, vineri...