Cele mai citite
 


Vaslui: CJ nu semnează protocolul de preluare a Spitalului de Urgenţă
marţi, 6 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui este singura unitate sanitară din cele şapte existente în judeţ care nu a fost preluată până la această dată de autorităţile judeţene.
SJU ar trebui să treacă din subordinea Ministerului Sănătăţii la Consiliul Judeţean Vaslui, dar reprezentanţii acestei instituţii refuză să semneze protocolul de preluare a spitalului din cauza datoriilor de peste 3,8 milioane de lei pe care le are unitatea.
Cinci consilii locale din judeţul Vaslui au semnat în ultima săptămână protocolul de preluare a şase unităţi sanitare, chiar dacă patru dintre acestea au datorii de peste 4 milioane de lei.
'Noi am transmis la minister situaţia din judeţul Vaslui. Practic un singur spital a rămas nepreluat. Cei de la CJ Vaslui mai au la dispoziţie 5 zile până la expirarea termenului limită de 10 iulie, termen până la care ar trebui să semneze protocolul de preluare a unităţii sanitare. Legea e lege şi trebuie respectată', a declarat, luni, Andrei Barbău, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.
Vicepreşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că nici dacă va fi arestată întreaga conducere de la CJ, nu se va semna protocolul fără ca datoriile SJU să fie plătite.
'Nu ne poate obliga nimeni să preluăm o unitate cu atâtea datorii. Nu semnăm chiar dacă vin şi se arestează pe toţi. Nu văd cum ne-ar putea obliga cineva. Noi avem şi aşa destule probleme la CJ din cauza lipsei fondurilor, iar o asemenea împovărare ne-ar aduce în colaps. Nu putem lua unitatea sanitară cu datorii', a afirmat, Dumitru Buzatu.
Prefectul de Vaslui, Levente Szekely, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că doar vizita ministrului Sănătăţii în judeţul Vaslui poate rezolva această problemă.
'Eu am făcut cunoscută situaţia aceasta la Ministerul Sănătăţii. Este o chestiune politizată prea mult, altfel nu văd de ce se opun cu atâta înverşunare cei de la CJ să preia spitalul. În toată ţară au fost preluate unităţile sanitare de către autorităţi chiar dacă erau şi datorii. L-am invitat pe ministrul sănătăţii la Vaslui ca să analizăm împreună cu cei de la CJ situaţia şi să vedem cum o putem rezolva',a subliniat Levente Szekely.
În replică, preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat că îl aşteaptă pe ministrul Sănătăţii la Vaslui cu banii pentru achitarea datoriilor pe care le are la această dată SJU Vaslui.
'Dacă domnul ministru vine la Vaslui, eu îl rog să aducă şi o geantă cu bani să plătească datoriile existente la unitatea sanitară', a spus Vasile Mihalachi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalul de Urgenţe a rămas fără manager şi director medical Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui a rămas luni fără director medical, după ce mandatul acestuia a expirat.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţe riscă să piardă o finanţare de 14 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţe (SJU) Vaslui riscă să piardă proiectul pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează în cazul în care Ministerul Sănătăţii nu va reveni asupra deciziei de reducere a numărului de paturi.
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.
Maramureş: Serviciile de urgenţă a spitalelor din Vişeul de Sus şi Borşa, acceptate la finanţare Spitalul de Recuperare Borşa şi Spitalul Orăşenesc din Vişeu de Sus vor primi finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, începând cu luna aprilie, pentru realizarea unor Compartimente de primiri Urgenţe (CPU) , precizează un comunicat al Prefecturii Maramureş, remis, joi, AGERPRES.
Vaslui: Compartimetul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Huşi funcţionează la capacitate redusă Conducerea Spitalului Municipal Huşi a susţine că în prezent Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) al unităţii funcţionează la capacitate redusă după ce medicul coordonator al secţiei şi-a dat demisia,în urma unei amenzi primite din partea reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii. Medicul specialist...