Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Transferul Spitalului Judeţean, motiv de dispută între consilieri
marţi, 6 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Transferul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud este întârziat din cauza conflictelor apărute între consilierii PDL, pe o parte, şi cei ai PSD şi PNL, pe de altă parte, în cadrul acestui for.
Preşedintele CJ Liviu Rusu (PDL) a convocat luni, de urgenţă, o şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi introducând trei dintre proiectele care nu au putut fi adoptate în şedinţa ordinară din 30 iunie, deoarece consilierii PSD şi PNL s-au abţinut de la vot: rectificarea bugetară, transferul Spitalului de Urgenţă şi desemnarea reprezentanţilor CJ în Consiliul de Administraţie al spitalului.
Convocarea s-a făcut, însă, cu o oră înainte de începerea şedinţei, motiv pentru care în sală au fost prezenţi numai 14 consilieri şi preşedintele, iar şedinţa avea nevoie de 16 reprezentanţi pentru a se putea desfăşura. Dintre consilieri, 13 erau cei ai PDL, iar unul era vicepreşedintele CJ Mihai Bumbu, membru PNL.
Reprezentantul grupului de consilieri judeţeni ai PSD, Daniel Suciu, a calificat convocarea şedinţei extraordinare drept 'ilegală şi imorală', spunând că a fost anunţat doar cu o oră înainte, iar unii dintre colegii săi se află plecaţi în concediu sau în alte zone din judeţ, astfel că le-ar fi fost imposibil să ajungă la şedinţă în timp util.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, dr. Mircea Gelu Buta, nu este însă îngrijorat de faptul că CJ întârzie adoptarea hotărârii prin care să se facă transferul.
'Prin lege, spitalele judeţene trec din 10 iulie în administrarea consiliilor judeţene, deci cred că s-ar putea face acest transfer şi printr-un ordin semnat de preşedinte. Oricum, sistemele de finanţare rămân exact ca înainte, nu se schimbă nimic. Noi, 80% din bani îi primim prin contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar de la CJ ar putea veni bani doar pentru investiţii şi reparaţii, lucru care s-a întâmplat şi până acum', a declarat Buta pentru AGERPRES.
Consilierii PSD şi PNL au anunţat, la şedinţa ordinară a CJ din 30 iunie, că nu vor mai vota niciun proiect de hotărâre, dacă preşedintele Liviu Rusu nu introduce pe ordinea de zi proiectul semnat de 16 liberali şi social-democraţi, prin care aceştia solicită înfiinţarea unei comisii de analiză şi verificare a licitaţiilor organizate de această instituţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi din judeţ au contract cu Casa de Asigurări Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru ca pacienţii să poată beneficia de gratuităţi sau reduceri la costul intervenţiilor, potrivit informaţiilor furnizate vineri, într-o conferinţă...
Bistriţa-Năsăud: PSD reclamă un conflict de interese în cazul reabilitării Spitalului Judeţean Consilierii PSD din Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud reclamă conflict de interese în cazul proiectului de reabilitare termică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa, după ce au aflat că proiectantul lucrării este biroul de arhitectură deţinut de soţiile vicepreşedintelui CJ Iancu Luca (PDL)...
Bistriţa-Năsăud: Proiect de reducere a stresului în rândul copiilor spitalizaţi, cu ajutorul fotografiei Fundaţia "Inocenţi" din Bistriţa a lansat, miercuri, proiectul "Fotografie pentru sănătate", de care vor beneficia zeci de copii spitalizaţi, care vor fi ajutaţi să treacă peste stresul provocat de tratamentul spitalicesc cu ajutorul artei fotografice.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean, modernizat cu bani europeni Ambulatoriul Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa va fi modernizat printr-un proiect cu fonduri europene câştigat de Consiliul Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, în valoare de peste 36 de milioane de lei.