Cele mai citite
 


Iaşi: Spitalele de Recuperare şi 'C. I. Parhon', preluate de Primărie
marţi, 6 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un singur consilier local ieşean s-a abţinut luni de la aprobarea transferului Spitalului Clinic de Recuperare şi al Spitalului Clinic 'Dr. C. I. Parhon' de la Ministerul Sănătăţii la administraţia locală.
Consilierii locali au aprobat în şedinţa de luni proiectul care prevede transferul managementului celor două unităţi în administrarea primăriei, singura abţinere fiind cea a consilierului PSD Sorin Iacoban, care a fost şi preşedinte de şedinţă.
Decizia a fost luată după ce primarul PSD Gheorghe Nichita a declarat în repetate rânduri că refuză să semneze actele de preluare dacă Guvernul Boc nu va asigura şi resursele financiare necesare.
'Nu am nimic împotrivă ca primăria să preia spitalele dacă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, cei ai Casei de Asigurări promit că angajaţii din sistemul sanitar îşi vor primi salariile la timp, dacă vor fi onorate contractele cu medicamentele. În ceea ce priveşte Spitalul de Recuperare, putem depune proiecte pentru atragerea de fonduri structurale', a spus la finalul şedinţei de luni primarul Gheorghe Nichita.
Spitalul Clinic 'Dr. C. I. Parhon', care are o capacitate de 370 de paturi, asigură asistenţă medicală de specialitate în profilurile boli interne, chirurgie, anestezie-terapie intensivă, dializă, precum şi în profiluri unice în zona Moldovei, ca nefrologia sau urologia.
De asemenea, la Spitalul Clinic de Recuperare din Iaşi vin să se trateze bolnavii din toată Moldova care au probleme neurologice, osteoarticulare reumatologice sau ortopedice?cu patologie cardiovasculară, respiratorie sau din sfera ORL.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Norina Forna: Beneficiile directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră pot fi uriaşe Intrarea în vigoare a directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră va aduce beneficii medicilor dentişti din România, informează Societatea Română de Reabilitare Orală.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...