Cele mai citite
 


MS monitorizează starea de sănătate a persoanelor din judeţele calamitate
marţi, 6 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii monitorizează prin direcţiile de sănătate publică situaţia epidemiologică şi starea de sănătate a persoanelor din judeţele calamitate, informează un comunicat al instituţiei remis luni.
Până la sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Sănătăţii a distribuit în teritoriu peste 100.000 de tablete clorigene şi 449 kg de clorură de var, substanţe utilizate pentru dezinfecţia apei din fântâni.
Au fost puse la dispoziţia judeţelor afectate de inundaţii peste 1.500 de doze de vaccin antitetanic.
La nivel naţional au fost vaccinate 11 persoane împotriva hepatitei şi 111 persoane antitetanic. Peste 800 de copii au fost vaccinaţi împotriva difteriei şi a tetanosului.
În comuna Săuceşti au fost organizate două puncte de vaccinare, unde până la data de 3 iulie s-au imunizat antitetanic 13 persoane.
Anul acesta medicii epidemiologi au hotărât ca vaccinarea sinistraţilor să se facă numai în cazul în care persoanele prezintă plăgi şi înţepături şi acolo unde apar focare de infecţie. Nu se mai face vaccinarea preventivă, aşa cum s-a procedat la inundaţiile din anul 2008.
Până în prezent au fost asanate şi dezinfectate de 1.575 fântâni.
Măsurile luate de autorităţile sanitare pentru evitarea îmbolnăvirilor continuă şi în perioada următoare, mai precizează MS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.
MS: Reîncepe vaccinarea împotriva hepatitei B Ministerul Sănătăţii a recepţionat marţi primele 50.000 de doze de vaccin antihepatitic B din cele 200.000 pe care le va achiziţiona în acest an.
Ministerul Sănătăţii: Distribuitorul autorizat a furnizat 52.000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 şi 11 luni Un număr de 52 000 de doze de vaccin hexavalent pentru imunizarea copiilor de 2, 4 şi 11 luni, din cele 571.500 achiziţionate, au fost furnizate miercuri la nivel naţional de distribuitorul autorizat, informează Ministerul Sănătăţii (MS).
Comunicat de presă - Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal pentru sezonul 2015- 2016
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.