Cele mai citite
 


Timiş: Începe vaccinarea anti TBC a bebeluşilor
marţi, 6 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 1.200 de bebeluşi, născuţi în ultimele cinci luni în Timiş şi care nu au fost imunizaţi anti TBC, din cauza lipsei vaccinului BCG, vor fi vaccinaţi, în această lună.
Potrivit Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Timiş, judeţului i-au fost repartizate 17.000 de doze de vaccin BCG, care se află în farmacia ASP Timiş.
'Vaccinul va fi repartizat către maternităţile din Timişoara şi cele din judeţ, către medicii de familie care au experienţa necesară administrării vaccinurilor şi către dispensarele TBC. Vor fi vaccinaţi copiii cu vârsta de până la şase luni', a declarat Dana Hurja, purtător de cuvânt al ASP Timiş.
Ministerul Sănătăţii, prin Autoritatea de Sănătate Publică Timiş, reia administrarea gratuită a vaccinului BCG, întreruptă în luna februarie, când producătorul român (Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare 'Cantacuzino') nu a mai primit autorizaţie de producţie, şi reluată, parţial, cu ajutorul donaţiei autorităţilor sanitare ungare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Vaccinul anti TBC pentru bebeluşi, epuizat Nou-născuţii din Timiş nu mai pot fi vaccinaţi împotriva tuberculozei până în luna aprilie deoarece stocurile de vaccin BCG s-au epuizat.
25.000 de doze de vaccin BCG, aduse din Ungaria Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că au fost aduse din Ungaria, sub formă de donaţie, 25.000 de doze de vaccin BCG (folosit pentru vaccinarea nou-născuţilor împotriva tuberculozei).
Vaccinarea BCG poate reîncepe din 5 iulie Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii recepţionează marţi cele un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză (BCG) pe care le-a achiziţionat cu ajutorul UNICEF.
Timiş: Zeci de mii de doze de vaccin antigripal sunt neutilizate Autoritatea de Sănătate Publică Timiş a primit, joi, de la Ministerul Sănătăţii, un nou lot de 15.000 de doze de vaccin antiepidemic, care se adaugă celor 65.000 de doze primite la sfârşitul anului trecut.
Timiş: Vaccinurile antituberculoză şi antihepatic B, aşteptate în maternităţi Medicii neonatologi din Timişoara aşteaptă vaccinurile antituberculos şi antihepatitei B, fiind înregistraţi aproape cinci sute de bebeluşi născuţi în cele două maternităţi din oraş în ultima perioadă şi care au fost externaţi fără a li se face această imunizare.
Timiş: ASP a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Timiş a solicitat 50.000 de doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece, iar pe plan local se vor mai achiziţiona 6.000 de doze, prin licitaţie publică ce este în curs de derulare.