Cele mai citite
 


UPDATE Constanţa: Accident aviatic cu victime pe Aerodromul Tuzla
marţi, 6 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, zece potrivit lucrătorilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, în urma accidentului aviatic petrecut, luni, pe Aerodromul Tuzla. Alte trei persoane sunt rănite, una dintre ele fiind în comă, şi au fost transportate la spitalul judeţean.
Răniţii vor fi preluaţi de un elicopter SMURD, pentru a fi aduşi la un spital din Bucureşti, a declarat pentru AGERPRES, dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Din primele date deţinute de lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, avionul Antonov 2 a luat foc la scurt timp după decolarea într-un zbor de antrenament cu paraşutişti.
Opt ambulanţe şi mai multe maşini de pompieri sunt la locul producerii accidentului aviatic.
Ultimul accident în care a fost implicat un avion de tip Antonov AN-2 a avut loc în urmă cu doi ani, la 8 iunie 2008, când un astfel de aparat de zbor s-a prăbuşit în localitatea Ştefăneşti, judeţul Ilfov, cele două persoane care se aflau în avion, respectiv pilotul şi mecanicul, scăpând nevătămate. Avionul a avut o defecţiune, pilotul fiind nevoit să aterizeze forţat. Avionul a luat foc imediat după aterizare, moment în care pilotul şi mecanicul au reuşit să iasă din aparatul de zbor. Avionul aparţinea unei firme private şi era folosit la împrăştierea de substanţe pentru culturile agricole.
În cursul anului trecut au avut loc opt accidente în care au fost implicate avioane uşoare de diferite tipuri. Două persoane au murit şi două au fost rănite.
AN-2 este un biplan uşor, monomotor, capacitatea fiind de 12 persoane, pe lângă cei doi membri ai echipajului. Viteza maximă este de 258 km/h, viteza de croazieră: 190 km/h viteza de angajare (minimă) cca. 50 km/h, raza operaţională: 845 km. A zburat pentru prima dată pe 31 august 1947. Este folosit pentru transportul de pasageri, putând transporta 12 persoane, pentru paraşutism şi pentru lucrări agricole. Este un avion cu decolare şi aterizare scurtă şi poate zbura cu viteze foarte mici, ca urmare poate opera de pe terenuri neamenajate, iar unele versiuni au fost adaptate pentru condiţii climatice extreme, în special pentru regiuni reci. A fost produs între anii 1947-1992, fiind construite cca. 18 000 de exemplare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
MAI, despre prăbuşirea elicopterului: Temperatura apei era de 2 grade; supravieţuirea conştientă a victimelor,cel mult 12 minute Temperatura apei lacului Siutghiol, în care s-a prăbuşit luni elicopterul SMURD, era de 2 grade Celsius, iar în aceste condiţii supravieţuirea conştientă a victimelor accidentului ar fi putut fi de cel mult 12 minute, iar supravieţuirea generală de cel mult 20 de minute, a declarat marţi purtătorul de...
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Două autospeciale BMW X3 pentru intervenţia rapidă a medicului de urgenţă, la SMURD Bucureşti-Ilfov şi Târgu Mureş Două autospeciale BMW X3, dotate cu aparatura necesară intervenţiei la urgenţe, au fost donate SMURD Bucureşti-Ilfov şi Târgu Mureş.