Cele mai citite
 


'Psihoterapie' cu droguri într-o clinică elveţiană
miercuri, 7 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O psihoterapeută elveţiană a fost condamnată luni de un tribunal din Zurich la 16 luni închisoare cu suspendare pentru că şi-a tratat clientela - provenită din înalta societate a oraşului - cu doze de LSD, ecstasy şi mescalină, informează AFP.
Patru ani, între anii 2004 şi 2008, în timpul week-end-urilor, psihoterapeuta /62 de ani/ a organizat şedinţe de grup care reuneau circa 60 de persoane /printre care medici, avocaţi şi soţii ale unor bărbaţi bogaţi/. Participanţii trebuiau să plătească 300 de franci elveţieni /circa 220 de euro/ pentru aceste şedinţe în care - potrivit actului de acuzare - au fost administrate circa 700 de doze de LSD şi tot atâtea de ecstasy, 50 - de mescalină şi 150 - de 2-CB, un drog halucinogen sintetic a cărui structură este apropiată de cea a mescalinei.

În timp ce Ministerul Public o acuza de trafic de droguri, psihoterapeuta s-a apărat în faţa instanţei explicând că aceste produse nu sunt droguri, ci 'substanţe care permit extinderea conştiinţei'.

Tribunalul a respins cererea de achitare prezentată de apărarea acuzatei, dar nu a reţinut acuzaţia de trafic de droguri agravat. Condamnată pentru încălcarea legii asupra produselor terapeutice, sexagenara a fost condamnată să execute 16 luni de închisoare cu suspendare şi să achite o amendă de 2.000 de franci elveţieni /1.500 de euro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Asociaţia ALIAT a deschis o clinică de tratare a adicţiilor în Capitală Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT) a deschis vineri, în Capitală, o clinică de tratare a adicţiilor, unde consumatorii de alcool şi droguri pot face psihoterapie.
Prahova: Şapte persoane, arestate preventiv pentru trafic de droguri de risc Tribunalul Prahova a emis joi mandate de arestare preventivă pentru şapte persoane acuzate de trafic de droguri de mare risc.
Cel puţin 85 de milioane de europeni au consumat în viaţa lor un drog ilegal (raport) Cel puţin 85 de milioane de adulţi europeni au consumat un drog ilegal într-un anumit moment din viaţa lor, respectiv un sfert din populaţia adultă a Europei. În România, mai puţin de un adult din zece a consumat droguri pe parcursul vieţii, spre deosebire de ţări precum Danemarca, Franţa şi Marea Britanie...
Prima clinică de medicină psiho-somatică funcţionează la Cluj Prima clinică de medicină psiho-somatică şi-a început activitatea la Cluj, cu finanţare europeană, după un model care funcţionează în Germania.
Bacău: Suspect de trafic de droguri şi comercializare de etnobotanice reţinut de poliţişti Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Oneşti a fost reţinut de poliţiştii pentru 24 de ore după ce în locuinţa sa aceştia au descoperit, în urma unei percheziţii, cannabis şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, având valoare de piaţă de aproximativ 100.000 lei.
Prahova: Şapte persoane reţinute de DIICOT Ploieşti pentru trafic de droguri de risc Şapte persoane au fost reţinute, miercuri seară, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti într-un dosar privind traficul ilicit de droguri de risc, acestea urmând a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere...