Cele mai citite
 


Israel: propuneri privind reforma sistemului de sănătate (mass-media)
miercuri, 7 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pentru reforma sistemului de sănătate din Israel, specialişti în domeniu şi analişti economici au elaborat un amplu program privind ridicarea nivelului de pregătire, inclusiv prin măsuri atractive care să-i determine pe tinerii israelieni să rămână în ţară, în loc să prefere facultăţi de medicină din România, Ungaria sau Italia, informează în ediţia sa de marţi Jerusalem Post.
Măsurile cuprinse într-un raport de 64 de pagini, elaborat de o comisie de experţi pe parcursul a doi ani de studii şi deliberări şi prezentat luni Ministerului Sănătăţii israelian, prevăd între altele crearea de noi profesii, diversificarea programei de studiu cu scopul de a atrage tineri israelieni care studiază în străinătate, un mediu mai atractiv ţintind medici străini, colaborarea cu şcoli de medicină de notorietate din străinătate, suplimentarea spaţiilor destinate studiilor clinice.

Cu ocazia prezentării documentului, adjunctul ministrului sănătăţii israelian, Yaacov Litzman, s-a angajat să aplice respectivele recomandări, imediat după adoptarea bugetului pentru 2011.

'Nu vom aproba ca în noul buget ce va fi alocat ministerului să nu se permită crearea de mai multe locuri în spitale sau să ignore sporul natural al populaţiei', a subliniat demnitarul israelian.

În prezent, în Israel există 3,4 medici la 100.000 de israelieni, numărul cadrelor sanitare calificate fiind în continuă scădere. Proiectul de document propune astfel adoptarea unor măsuri capabile să atragă cadre medicale bine pregătite, în contextul diminuării numărului de medici şi asistente, după afluxul masiv de cadre medicale calificate provenind din fosta Uniune Sovietăcă, în anii '90.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Israel: Numărul de doctori şi de asistente în scădere rapidă Procentul de medici, asistente medicale, medici stomatologi, tehnicieni dentari, laboranţi şi farmacişti din Israel, în raport cu populaţia totală, a continuat să scadă anul trecut, potrivit unui raport emis de către Ministerul israelian al Sănătăţii şi preluat de către cotidianul Jerusalem Post în ediţia...
Colectiv/ O comisie de experţi va merge în spitale şi va evalua fiecare caz în parte O comisie de experţi medicali de la nivelul Ministerului Sănătăţii va merge în următoarele 7 zile în spitalele în care sunt internaţi răniţi în urma incendiului din Colectiv şi va evalua fiecare caz în parte pentru a stabili un program adecvat de recuperare medicală, a anunţat luni coordonatorul Grupului...
Studiu: Aproximativ 3% dintre doctori şi 5-10% dintre asistentele din România emigrează în fiecare an Aproximativ 3% dintre medicii români şi 5-10% dintre asistente emigrează în fiecare an, cele mai frecvente destinaţii fiind Italia, Franţa, Spania, Marea Britanie şi Scandinavia, potrivit unui studiu realizat de către Federaţia Europeană a Serviciilor Publice ca parte a unui proiect european extins,...
Sibiu: Miopia, tema principală a congresului naţional al medicilor oftalmologi Specialişti oftalmologi din România, Italia, Elveţia, Israel, Ungaria şi Ucraina vor discuta începând de vineri, la Sibiu, despre miopie, în cadrul Congresului anual al Societăţii Române de Lentile de Contact şi al Societăţii Române de Cornee şi Suprafaţă Oculară, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES...
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.