Cele mai citite
 


Covasna: Reduceri de paturi, fără disponibilizări de personal
miercuri, 7 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 100 de paturi din spitale vor fi reduse în judeţul Covasna, însă nu vor avea loc disponibilizări de personal, susţine conducerea Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DSP).
Şefa Direcţiei, Deme Judit, a declarat, marţi, că la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Sfântu Gheorghe s-au redus 78 de paturi, în principal de la secţii precum TBC, Pediatrie şi Boli infecţioase.
Numărul de paturi a fost menţinut în secţiile foarte solicitate, cum ar fi Neurologia.
''Dintr-un număr total de 719 paturi la Spitalul Judeţean vor rămâne 641, dar la acestea se vor adăuga 35 de paturi de zi, pentru supraveghere de scurtă durată, şi 25 de paturi pentru însoţitori'', a declarat Deme Judit.
Potrivit acesteia, măsura reducerii numărului de paturi va atrage după sine economii la buget, fără a afecta însă calitatea actului medical şi serviciile oferite pacienţilor.
În acest context, şefa DSP Covasna a mai spus că până acum, în medie, doar 450-470 de paturi din cele 719 existente la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe au fost ocupate zilnic.
La Spitalul municipal din Târgu Secuiesc vor fi reduse 10 paturi, de la 260 la 250, iar în spitalele orăşeneşti din Covasna şi Baraolt, câte 8 paturi, de la 83 la 75.
Deme Judit a mai spus că reducerea paturilor din spitale nu va atrage după sine disponibilizări de personal, deoarece majoritatea unităţilor medicale lucrează cu personal sub efectiv, însă e posibil ca unii angajaţi să fie mutaţi de la o secţie la alta, în funcţie de necesităţi.
În urma reducerii numărului de paturi, judeţul Covasna se va alinia la acest capitol ţărilor europene.
''În judeţul Covasna vom avea 4,62 de paturi la mia de locuitori, în timp ce în ţările Uniunii Europene există 4,8 paturi la mia de locuitori. Până acum, în judeţul Covasna, raportul a fost de 5,08'', a precizat Deme Judit.
Decizia reducerii numărului de paturi în spitale a fost luată de Ministerul Sănătăţii pentru eficientizarea activităţii acestora, în contextul trecerii unităţilor sanitare în subordinea autorităţilor locale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe suspendă temporar accesul vizitatorilor în unele secţii Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe suspendă, începând de vineri, accesul vizitatorilor în mai multe secţii, măsura fiind luată pe fondul valului de gripă şi viroze respiratorii.
Covasna: Secţia de Dermatovenerologie a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe, modernizată cu ajutorul sponsorilor Secţia de Dermatovenerologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristof' din Sfântu Gheorghe a fost modernizată printr-o investiţie în valoare totală de peste 250.000 de lei.
Covasna: Majorare de buget pentru Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Consiliul Judeţean Covasna a aprobat miercuri rectificarea bugetului Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Fogolyan Kristof" din Sfântu Gheorghe cu aproape 1,6 milioane de lei.
Covasna: Două spitale de interes naţional din judeţ rămân în subordinea Ministerului Sănătăţii Două din cele şase spitale din judeţul Covasna, respectiv Spitalul de cardiologie din staţiunea Covasna şi Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, vor rămâne în subordinea Ministerului Sănătăţii, fiind catalogate drept instituţii de interes naţional.
Covasna: Lucrările la Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se încheie după mai bine de zece ani Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, sunt finalizate în proporţie de 95%, iar activitatea instituţiei va reintra în normal, treptat, începând din această vară, a declarat joi, managerul Nagy Andras Robert.
Covasna: Lucrările de consolidare şi modernizare a SJU se vor finaliza luna viitoare Lucrările de consolidare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, se vor finaliza până la sfârşitul acestui an, a declarat miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor.