Cele mai citite
 


Activităţi pentru vindecarea prin credinţă, la Penitenciarul Giurgiu
marţi, 7 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Giurgiu, 7 aprilie /Agerpres/ - Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu desfăşoară, în perioada martie-mai 2009, acţiuni la Penitenciarul Giurgiu, care au ca scop prevenirea exploatării prin muncă a copiilor.

“Aceste acţiuni se desfăşoară în cadrul proiectului “Vindecarea prin credinţă” şi au ca scop prevenirea şi limitarea exploatării prin muncă a copiilor. Trebuie făcută o distincţie clară între munca unui copil, care reprezintă o manieră pozitivă de a-i învăţa pe copii să îşi asume anumite responsabilităţi, şi exploatarea prin muncă a acestuia, care reprezintă o încălcare a legii”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Denisa Cristescu, reprezentantul DGASPC Giurgiu.

Aceste idei, precum şi altele, care au ca scop cunoaşterea faptului că exploatarea prin muncă a copiilor reprezintă o încălcare a legii, au fost prezentate şi în cadrul unor întâlniri pe care reprezentanţii DGASPC Giurgiu le-au avut cu persoane private de libertate din Penitenciarul Giurgiu.

Vindecarea prin credinţă are ca scop să redea societăţii cât mai multe persoane care, într-un moment nefericit al vieţii lor, au încălcat legea divină, dar şi pe cea penală.

Aceste întâlniri se desfăşoară la Clubul Penitenciarului Giurgiu, în prezenţa reprezentanţilor DGASPC, a specialiştilor din penitenciar, a preotului capelan şi a unor persoane care execută pedepse privative de libertate.

Astfel de acţiuni s-au desfăşurat pe parcursul lunii martie şi se vor desfăşura şi pe parcursul lunilor aprilie şi mai. AGERPRES/ (Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - IGPR ÎNCEPE SÃPTÃMÂNA PREVENIRII CRIMINALITÃŢII
Giurgiu: Zeci de mii de petiţionari, beneficiari ai unui proiect cu finanţare europeană în domeniul social Peste 40.000 de petiţionari, aproape 9.000 de beneficiari de servicii şi peste 8.000 de clienţi ai comisiilor specializate pentru drepturile copiilor sau adulţilor cu handicap vor fi beneficiarii unui proiect cu finanţare europeană privind îmbunătăţirea serviciilor publice specifice asistenţei sociale...
Giurgiu: Anchetă la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică, după moartea a două persoane Doi persoane internate la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, au murit într-un accident de circulaţie, care a avut loc pe autostrada Bucureşti - Piteşti, după ce au părăsit centrul fără ca personalul de serviciu să observe lipsa lor.
DGASPC Giurgiu: Numărul persoanelor diagnosticate cu Alzheimer, încadrate într-un grad de handicap, dublu faţă de 2011 Numărul persoanelor încadrate într-un grad de handicap ca urmare a diagnosticării cu boala Alzheimer este, în judeţul Giurgiu, în creştere, dublându-se în ultimii patru ani, se arată într-o informare transmisă marţi AGERPRES de DGASPC Giurgiu.
Giurgiu: A crescut numărul copiilor cu afecţiuni oncologice Numărul minorilor din judeţul Giurgiu înregistraţi cu probleme oncologice a crescut cu 50 la sută în ultimul an de zile.
Giurgiu: Numărul copiilor diagnosticaţi cu întârziere mentală este în creştere O treime dintre cazurile înregistrate de Comisia de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi în judeţul Giurgiu în ultimul an îl reprezintă copiii diagnosticaţi cu întârziere mentală.