Cele mai citite
 


MS: Peste 250 de persoane au vrut să doneze sânge la centrele mobile
miercuri, 7 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 250 de persoane au dorit să doneze sânge prin centrele mobile din Bucureşti şi Iaşi în mai puţin de o lună, a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis presei luni.
Dintre acestea, 151 au fost admise la donare, restul fiind respinse din diverse motive medicale.
'Primele două centrele mobile pentru donarea de sânge sunt operaţionale din data de 14 iunie. Până în prezent, acţiunea ministerului s-a dovedit un succes, cetăţenii acceptând acest nou sistem de donare. Acţiunea de colectare de sânge prin centrele mobile are un dublu impact. În primul rând, creşte numărul unităţilor de sânge pe care le avem la dispoziţie pentru utilizarea la transfuzii - şi avem exemplul Capitalei, unde în 5 sesiuni de colectare au fost strânse peste 100 de pungi. Dar cel mai important, în opinia mea, este că începem şi noi să implementăm donarea benevolă de sânge, care înseamnă în timp creşterea securităţii transfuzionale', a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, potrivit comunicatului citat.
În Bucureşti au fost organizate până în prezent 5 sesiuni de colectare a sângelui prin centrul mobil, majoritatea acestora fiind realizate la biserici şi unele instituţii private.
Săptămâna viitoare, unitatea mobilă din Iaşi va organiza o colectă în oraşul Paşcani.
Până în data de 15 iulie şi celelalte trei centre mobile aflate în custodia Institutului de Hematologie vor fi operaţionale, în oraşele Târgu Mureş, Timişoara şi Craiova.
Ministerul Sănătăţii a achiziţionat anul trecut 5 centre mobile pentru donarea de sânge. Autocarele sunt destinate donării de sânge în zonele urbane şi rurale, astfel încât cei care doresc să doneze sânge să evite deplasarea dificilă şi consumatoare de timp la centrele fixe de donare din oraşele capitală de judeţ sau din Bucureşti.
Scopul proiectului Ministerului Sănătăţii este acela de a da posibilitatea populaţiei să utilizeze şi alte forme de a dona sânge, în afară de aceste centre fixe, astfel încât să crească numărul donatorilor.
Maşinile se deplasează la instituţii, firme, în locurile publice din localităţile unui judeţ pentru a recolta sânge de la persoane voluntare, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări europene. Autocarele acţionează regional, ele deplasându-se după un program prestabilit, precizează sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centru mobil de donare de sânge în Piaţa Romană Unul din cele cinci centre mobile de donare de sânge a devenit luni, pentru o zi, funcţional în Piaţa Romană din Bucureşti.
Ministerul Sănătăţii va organiza pe 17 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat Ministerul Sănătăţii va organiza concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie, concursul urmând a se desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara...
Municipiul Târgu Mureş nu va renunţa la ideea de a avea un spital teritorial, susţine Dorin Florea Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea nu renunţă la ideea de a avea un spital teritorial, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a indicat trei unităţi sanitare regionale care ar putea fi construite din fonduri europene în alte trei...
Demersuri ale Ministerului Sănătăţii pentru demararea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă Târgu Mureş, 10 mar /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, începerea demersurilor pentru demararea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă în parteneriat public-privat.
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.
Peste 5500 de candidaţi vor concura pe 3909 locuri şi posturi la rezidenţiat, pe 23 noiembrie Un număr de 5661 de candidaţi vor participa, pe 23 noiembrie, la concursul naţional de rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, organizat de Ministerul Sănătăţii în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, pe cele 3909 locuri şi posturi...