Cele mai citite
 


Harghita: A început dezinfecţia fântânilor afectate de inundaţii
miercuri, 7 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale din Harghita au început dezinfecţia fântânilor afectate de inundaţiile din ultimele săptămâni, iar în zonele în care apa nu s-a retras continuă distribuirea de apă potabilă.
Şeful grupului de lucru privind inundaţiile, din cadrul Consiliului Judeţean Harghita, Zolya Zoltan, a declarat pentru AGERPRES că în ultimele două săptămâni au fost inundate aproximativ 1.600 de fântâni din mai multe localităţi. În unele zone apa s-a retras, iar autorităţile au început procesul de dezinfecţie.
Primăriile au primit de la Direcţia de Sănătate Publică Harghita cantităţi suficiente de var cloros şi inspectorii sanitari au efectuat şi instruiri pentru a se şti cum trebuie procedat.
Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita împreună cu Consiliul Judeţean au trimis, la cerere, în mai multe comune, transporturi cu apă potabilă. Zolya Zoltan a spus că, până în prezent, s-au distribuit 20.000 de litri de apă minerală şi apă plată, la care se adaugă şi apa potabilă transportată cu cisternele de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
Consiliul Judeţean a început şi o inventariere exactă a necesităţilor pe care le are fiecare localitate, pentru se putea solicita doar ajutoarele de care au nevoie oamenii.
'Vrem să ştim exact de ce au nevoie oamenii pentru că nu are nici un rost să strângem haine, dacă nu este nevoie de aşa ceva', a spus Zolya Zoltan.
Potrivit sursei citate, Consiliul Judeţean şi Prefectura Harghita au trimis deja solicitări de fonduri la Guvern pentru repararea drumurilor comunale şi judeţene afectate de inundaţii şi se speră că banii vor veni în cel mai scurt timp.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Apă ruginie, determinată de prezenţa fierului în exces, în reţelele de distribuţie din mai multe localităţi Apa potabilă distribuită de operatorul judeţean SC Apa CTTA SA prezintă, în mai multe oraşe şi comune din judeţul Alba, modificări de culoare, spre ruginiu, din cauza nivelului de fier, prezent în exces.
Dâmboviţa: Localităţi din zona Pucioasa fără apă, din cauza apariţiei unui risc microbiologic Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa anunţă că a oprit de sâmbătă seara furnizarea apei în oraşul Pucioasa şi în alte patru localităţi învecinate din cauza apariţiei unui risc microbiologic.
Harghita: Un nou proiect European pentru dotarea şi modernizarea ISU şi SMURD Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD Harghita vor fi dotate cu echipamente moderne în cadrul unui proiect European care are ca scop îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Harghita: Prefectul este nemulţumit de atitudinea inspectoriilor de la ISU şi DSP în timpul controalelor la şcoli Miercurea Ciuc, 16 nov/Agerpres/- Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, şi-a exprimat, vineri, nemulţumirea faţă de atitudinea pe care o au unii inspectori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) în timpul controalelor efectuate la şcoli, precizând...
Harghita: ISU dispune de 80% din necesarul de autospeciale de intervenţie şi 20% din mijloacele de transport Miercurea Ciuc, 7 feb /Agerpres/- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Oltul' Harghita dispune de aproximativ 80% din autospecialele de intervenţie de care ar avea nevoie şi de 20% din mijloacele de transport auto necesare, potrivit bilanţului pe 2013 al instituţiei.