Cele mai citite
 


ONU stabileşte nivele maxime de melamină tolerate în alimente
miercuri, 7 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Naţiunile Unite au fixat marţi nivele maxime tolerate de melamină în produsele alimentare, la doi ani de la scandalul laptelui chinez contaminat care a provocat decesul mai multor sugari şi îmbolnvăvirea a circa 300.000 de copii, relatează France Presse.
Nivele maxime de 1 miligram/kg pentru produse destinate alimentaţiei copiilor şi de 2,5 miligrame/kg pentru celelalte produse alimentare au fost adoptate de Comisia Codex Alimentarius, reunită în această săptămână la Geneva.

Creată în 1963 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ şi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură /FAO/, această comisie elaborează norme alimentare. OMS a subliniat că prezenţa melaminei, substanţă chimică toxică folosită în industrie ce simulează un aport proteic şi le permite producătorilor să trişeze adăugând apă lapteului, trebuie să fie în orice caz 'neintenţionată'.

La finele lui 2008, scandalul laptelui contaminat a provocat o adevărată psihoză în China, unde mai mulţi nou-născuţi care au consumat acest produs au decedat, în timp ce alţi 300.000 de copii s-au îmbolnăvit din aceeaşi cauză.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ONU a stabilit cantitatea maximă de melamină tolerată în alimente ONU a stabilit marţi cantitatea maximă de melamină tolerată în produsele alimentare, la doi ani după scandalul laptelui chinezesc alterat, care a produs moartea mai multor nou-născuţi şi îmbolnăvirea a peste 300 000 de copii, informează AFP:
China confiscă din nou zeci de tone de lapte otrăvit cu melamină Autorităţile au confiscat în nord-vestul Chinei 76 de tone de lapte praf contaminat cu melamină la peste doi ani de la un scandal precedent care a cauzat decesul a şase bebeluşi şi îmbolnăvirea altor 300.000, a relatat vineri mass-media chineză, informează AFP.
FAO şi OMS fac apel la comunitatea internaţională să stabilească obiective mai ambiţioase pentru combaterea malnutriţiei Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au făcut apel miercuri la politicieni, oameni de ştiinţă, societatea civilă şi sectorul privat să depună mai multe eforturi pentru eradicarea malnutriţiei sub toate formele sale, indicând faptul...
Peste 2.000 de tone de lapte cu melamină descoperite în China în şase luni Autorităţile chineze au descoperit începând din iulie 2010 peste 2.000 tone de lapte conţinând melamină şi au arestat 96 de suspecţi acuzaţi că au produs şi vândut loturi contaminate, a relatat joi presa oficială, preluată de AFP.
OMS a inclus pe lista tulburărilor psihice dieta cu alimente crude, vegetarianismul şi iubirea Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat o listă extinsă cu tulburări şi afecţiuni psihice de natură să fie tratate de medicul psihiatru, incluzând la categoria afecţiuni dieta cu alimente crude şi vegetarianismul, relatează luni portalul MedVesti.
OMS recomandă scăderea consumului de zahăr pentru a combate obezitatea şi cariile dentare Pentru a combate obezitatea şi cariile dentare, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri scăderea consumului de zaharuri, inclusiv a celor din băuturile gazoase sau din sosuri precum ketchup-ul, din alimentaţia copiilor şi adulţilor, relatează AFP.