Cele mai citite
 


ONU a stabilit cantitatea maximă de melamină tolerată în alimente
miercuri, 7 iulie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
ONU a stabilit marţi cantitatea maximă de melamină tolerată în produsele alimentare, la doi ani după scandalul laptelui chinezesc alterat, care a produs moartea mai multor nou-născuţi şi îmbolnăvirea a peste 300 000 de copii, informează AFP:
Comisia pentru Codex Alimentarius, reunită săptămâna aceasta la Geneva, a fixat nivelul maxim de 1 mg/kg pentru produsele destinate alimentaţiei copilului şi de 2,5 mg/kg pentru celelalte alimente. Creată în 1963 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţia şi Agricultură (FAO), comisia elaborează norme alimentare. OMS a subliniat că prezenţa melaminei, substanţă chimică toxică ce simulează un aport de proteine şi le permite producătorilor de lactate să adauge apă în lapte, trebuie să fie oricum 'neintenţionată'.

La sfârşitul anului 2008, scandalul laptelui alterat a provocat o adevărată psihoză în China, unde mai mulţi bebeluşi care au consumat astfel de lapte au murit, iar alţi 300 000 de copii s-au îmbolnăvit. Decesele şi îmbolnăvirile au determinat retragerea masivă, din China şi din lumea întreagă, a tuturor produselor chinezeşti care conţineau lapte. În februarie 2010, scandalul a reizbucnit în China, după ce China Daily a dezvăluit că zeci de tone de lapte praf alterat din 2008 erau încă în circuitul industriei de produse lactate. Laptele contaminat ar fi trebuit confiscat şi distrus, însă a reapărut în mai multe regiuni din China.

Un număr de 21 de persoane au fost judecate pentru implicarea lor în traficul dezvăluit în 2008, în preajma Jocurilor Olimpice de la Beijing. Două au fost condamnate la moarte şi executate în noiembrie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China confiscă din nou zeci de tone de lapte otrăvit cu melamină Autorităţile au confiscat în nord-vestul Chinei 76 de tone de lapte praf contaminat cu melamină la peste doi ani de la un scandal precedent care a cauzat decesul a şase bebeluşi şi îmbolnăvirea altor 300.000, a relatat vineri mass-media chineză, informează AFP.
ONU stabileşte nivele maxime de melamină tolerate în alimente Naţiunile Unite au fixat marţi nivele maxime tolerate de melamină în produsele alimentare, la doi ani de la scandalul laptelui chinez contaminat care a provocat decesul mai multor sugari şi îmbolnvăvirea a circa 300.000 de copii, relatează France Presse.
Aproximativ 165 de tone de lapte contaminat cu melamină în China Autorităţile chineze au închis o fabrică de lapte care a lăsat să ajungă pe piaţă anul trecut aproximativ 165 de tone de lapte contaminat în 2008, din care au fost descoperite şi retrase de la consum circa 72 de tone, a anunţat luni cotidianul China Daily, informează din Beijing AFP.
Peste 2.000 de tone de lapte cu melamină descoperite în China în şase luni Autorităţile chineze au descoperit începând din iulie 2010 peste 2.000 tone de lapte conţinând melamină şi au arestat 96 de suspecţi acuzaţi că au produs şi vândut loturi contaminate, a relatat joi presa oficială, preluată de AFP.
Vitalact Immunity Junior - ajutorul de nădejde al mămicilor Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cercetările şi experienţa a milioane de mămici au dovedit că cea mai bună cale prin care îţi poţi hrăni copilul este aceea de a-l alăpta. Dacă din motive specifice nu poţi face asta, soluţia o reprezintă formulele de lapte pentru nou-născuţi şi bebeluşi...
Alimentaţia sănătoasă – Împărţirea raţiei calorice pe principii alimentare Pe lângă stabilirea necesarului caloric, se impune asigurarea acestuia din anumite principii alimentare, într-o anumită proporţie. Dacă se respectă raportul optim dintre diferitele grupe alimentare, necesarul caloric al organismului va fi asigurat de proteine (12-15%), lipide (28-30%) şi glucide (55-60%)...