Cele mai citite
 


Medicii de familie nu vor să facă şi asistenţă pe ambulanţe
marţi, 7 aprilie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Timişoara, 7 aprilie /Agerpres/ - Medicii de familie din Timiş mai speră ca, în următoarele două zile, ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, să găsească soluţii pentru ca pacienţii asiguraţi să nu fie obligaţi să-şi plătească serviciile medicale sau cabinetele medicale să fie închise de la 1 aprilie.

Dr. Maria Găvruţă a declarat, luni, că principala nemulţumire a medicilor de familie este obligaţia prevăzută de ministerul de resort ca aceştia să asigure şi asistenţa de urgenţă.

"Cel mai important este să schimbe obligaţia ca noi să facem asistenţă de urgenţă. Avem programul nostru şi nu putem să mergem şi pe Ambulanţă. Dacă ar fi vorba numai de a reînfiinţa centre de permanenţă, n-ar fi o problemă, că au mai fost în anii trecuţi şi mai sunt, şi acum, în mediul rural", a spus Găvruţă.

Potrivit doctoriţei, chiar Ministerul Sănătăţii a desfiinţat centrele de permanenţă pentru că nu a mai avut bani să-i plătească pe medicii care făceau şi gărzi de noapte.

"Dacă problemele nu se rezolvă până miercuri, pacienţii vor trebui să plătească orice serviciu medical, pentru că ne expiră contractul cu CNAS", a menţionat Găvruţă.

În anii precedenţi au mai existat situaţii când contractul nu a fost semnat la termen, dar s-au încheiat acte adiţionale prin care s-au rezolvat problemele.

Reprezentanţii medicilor de familie au decis, în unanimitate, sâmbătă, în cadrul unei şedinţe extraordinare ce a avut loc la Bucureşti, să nu semneze contractul-cadru pe 2009, motivând ca acesta conţine prevederi care le încalcă drepturile. Dacă situaţia nu se rezolvă, pacienţii vor fi nevoiţi să plătească atât reţetele compensate, cât şi consultaţiile şi analizele, începând cu 1 aprilie. AGERPRES/(Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Vasile Cepoi: Ambulanţa ar putea fi finanţată de la bugetul de stat Ministrul Sănătăţii, dr. Vasile Cepoi, a anunţat marţi, la un simpozion, că ambulanţa şi cheltuielile privind asistenţa medicală de urgenţă ar putea fi finanţate de la bugetul de stat, conform propunerilor la proiectul noii legi a sănătăţii.
Cepoi: Trebuie suplimentat personalul de la Ambulanţă acolo unde e necesar din cauza caniculei Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a afirmat marţi că trebuie suplimentat personalul de la Ambulanţă acolo unde e necesar din cauza caniculei.
Medicii de familie vor acorda consultaţii şi vor elibera reţete Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, marţi, la încheierea negocierilor cu reprezentanţii medicilor de familie, că aceştia vor acorda asistenţă medicală şi vor elibera reţete compensate şi gratuite începând cu 1 aprilie, iar data nu este o păcăleală.
Ritli Ladislau: Legislaţia privind asistenţa de urgenţă rămâne în responsabilitatea statului Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat joi că proiectul de lege privind sănătatea prevede referitor la asistenţa de urgenţă că SMURD, ambulanţa rămân în responsabilitatea statului, însă a adăugat că dacă cineva din privat ar dori să intre în acest sistem ar trebui să îndeplinească standardele...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.